Doskonale smakują z sosem pieczarkowym.
składniki na 7 średnich sznycelków.
5 łyżek podgotowanej kaszy jaglanej
2 łyżki natki pietruszki
2 łyżki podsmażonej cebulki
1 jajko surowe
1 łyżka mąki
2 łyżki bułki tartej
sól, pieprz, papryka słodka i ostra
bułka tarta do obtoczenia i olej do smażenia.
Kaszę jaglaną należy ugotować al dente w osolonej wodzie.
Do przestudzonej kaszki należy dodać pozostałe składniki. Wymieszać i doprawić do smaku.
Obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Dobry obiad! :)
OdpowiedzUsuńZgadzam się :)
UsuńSznycelki z kaszą jaglaną? Super! Dlaczego ja nie znałam wcześniej tego przepisu. Zrobię na pewno w niedalekiej przyszłości. Pyszne. Prezentują się tak smakowicie. Nie można się im oprzeć.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ciepło :)
Dziękuję Megly za mile słowa :)
Usuńsuper pomysł z tymi szyncelkami :)
OdpowiedzUsuńDziękuję Aga :)
UsuńFajne, muszą być przesmaczne
OdpowiedzUsuńDziękuję za miłe słowa :)
UsuńBardzo lubię kotleciki na bazie kaszy :) Ja też kiedyś takie kotleciki robiłem, ale z kaszy gryczanej :) Polecam. Takie kotleciki przyrządzałem na egzaminie zawodowym praktycznym ;)
OdpowiedzUsuńNa zajęciach z technologii gastronomicznej też miałem kotleciki z jajek ;)
Lubię tradycyjne kotlety mielone. Muszę kiedyś spróbować zrobić kotlety z kapusty, bo nigdy ich jeszcze nie robiłem.
Kotlety z kaszy jaglanej wyszły wyśmienicie. Tak się składa, że mam kaszę jaglaną, więc koniecznie zrobię takie kotleciki na obiad. Przynajmniej będzie coś nowego na obiad ;)
Pozdrawiam,
Patryk
Patryku to kotleciki masz w jednym palcu :) skoro na egzaminach robiłeś :) Pozdrawiam serdecznie
UsuńWyglądają tak, że ślinka leci. ;-) Pycha :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję Aniu :)
UsuńBardzo fajne kotleciki :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję Marzenko;)
UsuńMyy jakie cudowne :)
OdpowiedzUsuńZgadzam się z Tobą Joasiu :)
UsuńLubię tradycyjne mielone, ale różne bezmięsne wariacje też bardzo mi się podobają, jaglane kotleciki wyglądają super :)
OdpowiedzUsuńDziękuję Madziu :)
Usuńwyglądają świetnie, no proszę jaka doskonała alternatywa dla mielonych:)
OdpowiedzUsuńPyszne te sznycelki Małgosiu :)
OdpowiedzUsuńZdrowsze i na pewno bardzo smaczne sznycelki :))
OdpowiedzUsuńmuszą być pyszne :) !
OdpowiedzUsuńMysle ze sa cudowne! A najważniejsze ze zdrowe!
OdpowiedzUsuńMam zamiar zrobić podobne, a ten przepis prezentuje się super!:)
OdpowiedzUsuńAle apetyczne!
OdpowiedzUsuńBardzo podoba mi sie ten przepis. Na pewno je przygotuję Małgosiu :-)
OdpowiedzUsuńWyglądają smacznie :)
OdpowiedzUsuńWszystkim bardzo dziękuję za miłe komentarze :)
OdpowiedzUsuń