2 szklanki wody
1 szklanka kaszy jaglanej
2 łyżki masła
1/3 łyżeczki soli
kromka chleba pszennego bez skórki
łyżka rodzynek
mała łyżeczka skórki pomarańczowej
2 łyżki cukru
Kaszę należy wypłukać na sitku. Zalać wodą, dodać masło, sól i zagotować al dente.
Do zagotowanej kaszy dodać drobno podrobiony chleb, rodzynki, skórkę pomarańczową i cukier. Wymieszać. Wyłożyć na blachę na tarty, przykryć folią aluminiową i piec w 180* przez 15 minut.
składniki na wierzch;
1/2 kilograma obranych i pokrojonych jabłek
1/2 brzoskwiń z puszki
kisiel morelowy bez cukru
4 łyżki cukru
Jabłka dusimy do miękkości. Gdy będą miękkie należy dodać brzoskwinie, cały syrop z puszki i cukier. Podgotować chwilkę. Pognieść owoce widelcem.
W 1/2 szklanki rozpuścić kisiel i wlać do gorącej masy owocowej podgrzewać jeszcze około dwóch minut.
Na upieczone ciasto wyłożyć frużelinę. Ostudzić.
Smacznego :)
Wygląda naprawdę zachęcająco!:)
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.wordpress.com/
Fajne ciasto, podoba mi się spód z kaszy jaglanej :)
OdpowiedzUsuńrewelacyjny pomysł z tą tartą :)
OdpowiedzUsuńBrzmi pysznie, koniecznie trzeba spróbować :)
OdpowiedzUsuńAle dobre ciacho! :)
OdpowiedzUsuńJaki fajny pomysł na tartę. Świetnie wygląda :-)
OdpowiedzUsuńBardzo chętnie bym zjadła. Moc owoców :)
OdpowiedzUsuńmniam mniam, uwielbiam takie słodkie owocowe tarty :)
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda Małgosiu :-)
OdpowiedzUsuńAle cudownie wygląda, chciałabym teraz chociaż jeden malusieńki kawałek :)
OdpowiedzUsuńJest coś dla mnie? Ja bardzo chętnie :))
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy przepis. Kaszę jaglaną uwielbiam, więc ta tarta na pewno posmakowałaby mi:)
OdpowiedzUsuńPychotka:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam ciasta z kaszy jaglanej! A do tego tyle owoców, musi być przepyszne :)
OdpowiedzUsuńWszystkim dziękuję za miłe komentarze :)
OdpowiedzUsuńMałgosiu, wszystkiego co najlepsze Dla Ciebie i Twojej rodziny na ten Nowy Rok ! Pozdrawiam gorąco
OdpowiedzUsuńWszystkiego najlepszego w Nowym Roku!! :)
OdpowiedzUsuńzapraszam do mnie: http://roxyolsen.blogspot.com/
E, fajna tarta :) Pani zawsze ma ciekawe pomysły na pyszne ciasta :)
OdpowiedzUsuńSerdecznie Panią pozdrawiam,
Patryk
Dziękuję Patryku :)
UsuńCiasto z kaszy jaglanej zawsze świetnie smakuje z różnymi dodatkami :)
OdpowiedzUsuńbardzo mi się podoba ten pomysł! :)
OdpowiedzUsuńCiekawy przepis :)
OdpowiedzUsuńWygląda wspaniale. :-)
OdpowiedzUsuń