wtorek, 20 grudnia 2016

Lazania bardzo smaczna i szybka

Zawsze myślałam, że zrobienie lazanii jest skomplikowane. Nie ma nic bardziej mylnego.




Składniki;
1/2 kg mięsa mielonego surowego
1 mały słoiczek przecieru pomidorowego lub keczupu
2 łyżki oliwki
sól do smaku
bazylia suszona 1 łyżeczka
pieprz mielony 1/2 łyżeczki
kminek mielony 1/2 łyżeczki
tymianek otarty 1/2 łyżeczki
papryka słodka i ostra po 1/2 łyżeczki
4 plastry makaronu
ser żółty 10 dkg

Mięso z oliwką należy smażyć na patelni dodając wszystkie przyprawy. Smażyłam 10 minut. Pod koniec dodać keczup. W takiej ilości aby mięso nie było rzadkie.
Przekładamy blaty surowego makaronu. Na wierzch poukładać ser żółty w plasterkach.
Lazanię najlepiej jest zrobić w małej podłużnej formie. Owinąć papierem do pieczenia po bokach  a wierzch przykryć folią aluminiową tak aby nie przylegała do sera.
Piec 25 minut w 150*

23 komentarze:

  1. ona tylko wydaje się skomplikowana, a w rzeczywistości to całkiem prosta i pyszna sprawa :)

    OdpowiedzUsuń
  2. O jak ona ślicznie i apetycznie wygląda Małgosiu.

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda super i bardzo apetycznie

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda przepysznie! a ja uwielbiam lazanię ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam lazanię. :-) Mniam... :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Dawno nie jadłam lazani.Musze zrobić.Serdecznie pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  7. Oj tak! Bardzo smaczna! Pycha! <3

    OdpowiedzUsuń
  8. ależ mi apetytu narobił ten przepis:)

    OdpowiedzUsuń
  9. Łatwe i smaczniutkie :)
    Z okazji świąt życzę Ci dużo zdrowia, samych słonecznych dni i wszystkiego, czego sobie tylko zamarzysz :)

    Buziaczki :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Lazania wygląda bardzo smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Uwielbiam lazanię, chociaż rzadko ją robię :) Jest to na pewno jedno z moich ulubionych włoskich dan :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Uwielbiam lazanię, chociaż rzadko ją robię :) Jest to na pewno jedno z moich ulubionych włoskich dan :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Włoska kuchnia to zdecydowanie jedna z moich ulubionych :) Lazania wygląda pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Bardzo dziękuję za miłe komentarze 😆 😇

    OdpowiedzUsuń
  15. Lubimy warstwy więc wygląda ciekawie ale jakoś nie nasze klimaciki ;P

    OdpowiedzUsuń
  16. Pyszna lazania :) Bardzo lubię kuchnię włoską, a lazanię to już szczególnie bardzo lubię. I ten smak sera i mięsa mielonego. Po prostu mniam :)

    Z okazji nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia, życzę zdrowych i pogodnych świąt Bożego Narodzenia oraz szczęśliwego Noego Roku!

    Serdecznie pozdrawiam,
    Patryk

    OdpowiedzUsuń
  17. Bardzo smaczne i syte danie:) Życzę spokojnych i rodzinnych Świąt:) Pozdrawiam Iza:)

    OdpowiedzUsuń
  18. Małgosiu, życzę Tobie i Twoim bliskim radosnych Świąt oraz szczęśliwego Nowego Roku. Pozdrawiam 🎄

    OdpowiedzUsuń