Pyszne rybki w delikatnej zalewie octowej
|
1/2 kg Matyjasów 1 szklanka wody 2 łyżki octu 1 mała łyżeczka cukru 3 liście laurowe 6 ziaren ziela angielskiego szczypta gorczycy 2 łyżki śmietany 2 cebule duże |
|
Cebule należy pokroić w piórka Matyjasy wymoczyć w zimnej wodzie 15 minut Wodę, ocet, cukier i przyprawy należy zagotować. Gorącą zalewę wylać na pokrojoną cebulę. Gdy cebula i zalewa będą zimne dodać Matyjasy i śmietanę.
|
Jak ja uwielbiam śledzie, pychotka :)
OdpowiedzUsuńNarobiłaś mi smaku na śledzie :-)
OdpowiedzUsuńJakie smakowite te śledziki. :-)
OdpowiedzUsuńMy ze śledzikami to się nie lubimy, oj nie lubimy :) Pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuńJak ja je lubię :-) Ciepło pozdrawiam :-)
OdpowiedzUsuńKocham takie śledzie :)
OdpowiedzUsuńPyszne śledzik :) Bardzo lubię śledzie, szczególnie w śmietanie. Na wigilii często pojawiają się śledzie :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie,
Patryk
Przysmak naszego taty :P Jakoś ostatnio nawet mamy ochotę na śledziki ;)
OdpowiedzUsuń