Możemy mieć szybką przekąskę, w razie gdy nas zaskoczą niezapowiedziani goście.
SEZON NA BOTWINKĘ
Warzywa;
1/4 dużej czerwonej papryki
2 młode buraczki z łodygami
1 średnia cukinia
1 mała kalarepa
3 ząbki czosnku
oliwka 2 łyżki
sól do smaku, pieprz, zioła do sałatek jakie kto lubi.
Folia aluminiowa do owijania warzyw
szklanka makaronu Mini kokardki
Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente.
Upieczone warzywa należy wyjąc z folii. Buraczki i paprykę pokroić.
Wszystko razem wymieszać, dodać do makaronu. Doprawić i polać oliwką.
Smacznego.
#lubelloveinspiracje i #lubella oraz #lubellamini
Bardzo apetycznie Małgosiu :) Chętnie bym się skusiła na porcyjkę :)
OdpowiedzUsuńPyszna i pożywna danie :)
OdpowiedzUsuńLubię dania, w których jest dużo warzyw, więc z ogromną przyjemnością skusiłabym się na botwinkę z makaronem:)
OdpowiedzUsuńPiękny kolor ☺
OdpowiedzUsuńMakaronu z botwinką jeszcze nie próbowałam, ale Twoje danie wygląda zachęcająco :)
OdpowiedzUsuńJa zawsze botwinkę z ziemniaczkami:))może tym razem według Twojego przepisu przygotuję:))Pozdrawiam serdecznie:))
OdpowiedzUsuńciekawy pomysł :)
OdpowiedzUsuńZ makaronem botwinki jeszcze nie jadłam, ale to dobry pomysł:)
OdpowiedzUsuńPo prostu świetna sprawa!
OdpowiedzUsuńNie przypominam sobie, abym takie danie próbowała :)
Tym bardziej mam na nie ochotę.
Rewelacja!
Pozdrawiam cieplutko :)
Nigdy nie jadłam podobnego dania, ale wygląda na bardzo pyszne. A buraczki są moim ulubionym warzywem :) Uściski serdeczne.
OdpowiedzUsuńTrzeba spróbować, bo skoro jest sezon na takie zdrowe warzywo. Poza tym lubię potrawy, które mogą spełniać kilka ról.
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł, nigdy nie jadłam makaronu z takimi dodatkami :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię makaron z tej firmy ;) Sałatka wygląda przepysznie :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Patryk