piątek, 14 lipca 2017

Sałatka z czerwoną fasolą i octem balsamicznym



Smaczna i chrupiąca sałatka, którą gorąco polecam.






5 dużych rzodkiewek
mała sałata lodowa
średnia marchew
puszka czerwonej fasoli
ogórek gruntowy

łyżeczka octu balsamicznego z fig
przyprawa do sałatek w młynku
łyżka oliwki z oliwek
sól do smaku

Warzywa umyć, rzodkiewkę i marchew zetrzeć na tarce, ogórka pokroić w kostkę, sałatę poszatkować. Z fasolki odlać zalewę i wypłukać. Dodać do warzyw i doprawić przyprawami.

https://www.facebook.com/events/156685764878425/permalink/157122574834744/https://www.facebook.com/events/156685764878425/permalink/157122574834744/

16 komentarzy:

  1. Pyszotka, u mnie dzisiaj sałata z pomidorami :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ach, marzy mi się ostatnio jakaś sałatka!

    OdpowiedzUsuń
  3. Smakowicie wygląda ta sałatka Małgosiu :) Na pewno smakuje świetnie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam ocet balsamiczny z fig i winogron, jest tak smaczny, ze dodaję prawie do wszystkiego :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo apetyczna propozycja :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Szybko i na temat - takie sałatki bardzo lubię ;) Dzięki za wspólny, Błyskawiczny Piątek!

    OdpowiedzUsuń
  7. Lubię sałatki z dodatkiem octu balsamicznego. Znakomicie komponuje się z warzywami i daje wyjątkowy smak.

    OdpowiedzUsuń
  8. Na sałatkę to ja zawsze mam ochotę, pycha!!!

    OdpowiedzUsuń
  9. Ciekawa jestem, czy ta sałatka nie straciłaby na smaku, gdybym nie dodała do niej fasoli?

    OdpowiedzUsuń
  10. Sałatki i surówki zawsze i wszędzie ;D

    OdpowiedzUsuń
  11. Wspaniała sałatka, ocet balsamiczny zawsze dodaje fajnego smaku :)

    OdpowiedzUsuń
  12. my akurat nie przepadamy za dodatkiem octu balsamicznego w sałatkach :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Bardzo fajna propozycja na zrobienie takiej sałatki :) Do obiadu idealnie pasuje ;)

    Pozdrawiam,
    Patryk

    OdpowiedzUsuń