środa, 13 grudnia 2017

Kasza gryczana z włoską kapustą



Danie bardzo smaczne i łatwe w wykonaniu. Dla miłośników kuchni wegańskiej.


KASZA GRYCZANA Z WŁOSKĄ KAPUSTĄ





1/2 główki kapusty włoskiej
woreczek kaszy gryczanej
1/2 litra bulionu z warzyw
2 łyżki oliwki
sól, pieprz do smaku
1/2 łyżeczki papryki ostrej



Kasze ugotować w woreczku al dente. Kapustę pociąć na paski i ułożyć gęsto w naczyniu żaroodpornym. Na  kapustę wyłożyć kaszę, wymieszaną z przyprawami. Zalać bulionem warzywnym. Naczynie przykryć i piec w piekarniku 30 minut 180*

Smacznego.

7 komentarzy:

  1. Proste i pyszne.
    Gosiu, moja Babcia robiła gołąbki.
    Kasza gryczana omaszczona słoninką i zawinięta w liście kapusty włoskiej.
    Zero mięsa. Hmm a jakie to było pyszne!!!
    Serdecznie pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Takiego cuda jeszcze nie jadłam, ale pysznie wygląda, więc bardzo chętnie przygotuję :)

    OdpowiedzUsuń
  3. To niestety nie moje połączenie smakowe.

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo podoba mi się to danie. Chętnie wypróbuję:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Dziekuje za przepis bardzo lubie kasze gryczana, jak jestem w Polsce to kupuje pare kilogramow na zapas;) wyglada pysznie.
    pozdrawiam
    Karina

    OdpowiedzUsuń
  6. Na pewno by nam smakowało, ponieważ gryka to nasza miłość :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Uwielbiam takie dania :) Bardzo lubię kaszę gryczaną :) Muszę zrobić gołąbki z kaszą gryczaną ;)

    Pozdrawiam serdecznie,
    Patryk

    OdpowiedzUsuń