Danie bardzo smaczne i łatwe w wykonaniu. Dla miłośników kuchni wegańskiej.
KASZA GRYCZANA Z WŁOSKĄ KAPUSTĄ
1/2 główki kapusty włoskiej
woreczek kaszy gryczanej
1/2 litra bulionu z warzyw
2 łyżki oliwki
sól, pieprz do smaku
1/2 łyżeczki papryki ostrej
Kasze ugotować w woreczku al dente. Kapustę pociąć na paski i ułożyć gęsto w naczyniu żaroodpornym. Na kapustę wyłożyć kaszę, wymieszaną z przyprawami. Zalać bulionem warzywnym. Naczynie przykryć i piec w piekarniku 30 minut 180*
Smacznego.
Proste i pyszne.
OdpowiedzUsuńGosiu, moja Babcia robiła gołąbki.
Kasza gryczana omaszczona słoninką i zawinięta w liście kapusty włoskiej.
Zero mięsa. Hmm a jakie to było pyszne!!!
Serdecznie pozdrawiam:)
Takiego cuda jeszcze nie jadłam, ale pysznie wygląda, więc bardzo chętnie przygotuję :)
OdpowiedzUsuńTo niestety nie moje połączenie smakowe.
OdpowiedzUsuńBardzo podoba mi się to danie. Chętnie wypróbuję:)
OdpowiedzUsuńDziekuje za przepis bardzo lubie kasze gryczana, jak jestem w Polsce to kupuje pare kilogramow na zapas;) wyglada pysznie.
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
Karina
Na pewno by nam smakowało, ponieważ gryka to nasza miłość :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie dania :) Bardzo lubię kaszę gryczaną :) Muszę zrobić gołąbki z kaszą gryczaną ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie,
Patryk