wtorek, 30 października 2018

Pudding jaglany z figami




PUDDING JAGLANY Z FIGAMI



2 szklanki mleka
łyżka masła
szczypta soli

1 jabłko
cynamon
 2 łyżeczki cukru
miód, karob, syrop klonowy, u mnie melasa z morwy białej

Kaszę płuczemy na sitku pod bierząca wodą. Mleko podgrzewamy dodajemy kaszę, masło i sól.
Gotujemy ok. 20 minut. 
Jabłko obieramy i kroimy na kawałki. Dusimy pod przykryciem z cynamonem i cukrem.
Dekorujemy orzeszkami pistacjowymi i syropem z morwy białej.


Smacznego.


19 komentarzy:

  1. Muszę w końcu zrobić jakiś pudding jaglany :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglada bajecznie :) Kocham kasze jaglaną!
    https://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda przepysznie:) Muszę spróbować:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Z pewnością przepyszny, bo już na sam widok ślinka cieknie!!!

    OdpowiedzUsuń
  5. Jakie pyszności. Chętnie skusiłabym się na taki deser. Myślę, że super sprawdzi się także jako drugie śniadanie do lunchboxu :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Chętnie zjadłabym porcję tego puddingu:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Cudowny deser! <3 Zjadłabym go z ogromną przyjemnością :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Prezentuje się rewelacyjnie :) Mega apetytu mi narobiłaś :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Co jakiś czas mamy smaka na suszone figi i chyba się on zbliża :D

    OdpowiedzUsuń
  10. Wygląda pięknie, ale niestety to nie moje smaki :(

    OdpowiedzUsuń
  11. Wygląda przepysznie :) Takim śniadankiem na pewno można się porządnie najeść :D

    OdpowiedzUsuń