KOKOSKI
Któż nie lubi miękkiego ciasta, pokrojonego, oblanego czekoladą i posypanego kokosem ?
Do ciasta na kokoski dodajemy sztuczny miód, przez co jest pyszne, nawet samo.
Przygotuj na ciasto;
250 g. mąki pszennej
1 jajko
50 g. masła
200 g. cukru
1/2 szklanki zimnego mleka
2 łyżki miodu sztucznego
Jajko utrzeć z masłem. Dodać pozostałe składniki. Wylać na dużą blachę. Piec 30 minut w 160*. Ciasto ma przybrać złocisty kolor i nie powinno rosnąć.
Jajko utrzeć z masłem. Dodać pozostałe składniki. Wylać na dużą blachę. Piec 30 minut w 160*. Ciasto ma przybrać złocisty kolor i nie powinno rosnąć.
Przygotuj na polewę;
150 g. masła
1/2 szklanki mleka
1 kieliszek alkoholu
oraz drobny kokos do obtoczenia
Składniki na polewę wymieszać w jednym garnuszku i grzać na małej mocy palnika ok. 3 minuty.
Składniki na polewę wymieszać w jednym garnuszku i grzać na małej mocy palnika ok. 3 minuty.
Zimne ciasto pokroić na paluchy, obtaczać w polewie, a następnie w kokosie.
Smacznego
Ja bardzo lubię :)
OdpowiedzUsuńJa uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńPyszności. Znowu kusisz.
OdpowiedzUsuńLovely post dear!thanks for sharing, xo
OdpowiedzUsuńOd dawna przymierzam się aby je zrobić :)
OdpowiedzUsuńCzasem takie robimy:))Pozdrawiam serdecznie:))
OdpowiedzUsuńBardzo lubię tego typu słodycze, są zdrowsze niż kupne, a równie smaczne :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
Chyba jeszcze takiego czegoś nie jadłam. Nie przypominam sobie, ale wygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńSzkoda, że właśnie jestem na diecie. 😊
OdpowiedzUsuńpyszna klasyka :)
OdpowiedzUsuńTo smak mojego dzieciństwa! Ale mi narobiłaś apetytu :D
OdpowiedzUsuń