poniedziałek, 3 czerwca 2019

Zapiekane naleśniki z pieczarkami



ZAPIEKANE NALEŚNIKI
 Z PIECZARKAMI



Pyszne, lekko pikantne naleśniki z pieczarkami i serem żółtym Po upieczeniu, nie można się oprzeć, aby sięgnąć po kolejnego.

Przygotuj ciasto naleśnikowe, według swojego sprawdzonego przepisu. Lub zrób na przysłowiowe oko, ciasto ma być płynne, lekko słone.

Farsz;

500 g. pieczarek
1 duża cebula
200 g. sera żółtego typu Mozzarella
1 łyżka przyprawy Pomidorów z bazylią i czosnkiem
1/2 łyżeczki papryki ostrej
sól do smaku
1/3 łyżeczki świeżo zmielonego kolorowego pieprzu

Pieczarki umyć i pokroić na plasterki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Obydwa składniki podsmażyć, dodając wszystkie przyprawy.
Do zimnych wetrzeć ser żółty. Gotowy farsz owijać w naleśniki. Umieścić w naczyniu żaroodpornym, posypać startym serem i przyprawami. Piec 20 minut w 180*
Dno naczynia przed ułożeniem naleśników posmarować oliwką. P

Smacznego.


13 komentarzy: