CZEKOLADKI Z WIŚNIAMI
Owoce z nalewek daję do słoiczków, porządnie zakręcam i przechowuję do ciast, deserów, lodów i rożnych łakoci. Do czekoladek użyłam wiśni z domowej nalewki. Przy pomocy foremek na lód powstały czekoladowe rybki z wkładką alkoholową.
Przygotuj;
70 g. czekolady gorzkiej
70 g. czekolady mlecznej
wiśnie z nalewki
foremki
Czekolady łamiemy i umieszczamy w szklanym lub ceramicznym naczyniu. Następnie w mikrofalówce topimy je i mieszamy. Przy pomocy łyżeczki smarujemy foremki, umieszczamy w zamrażarce na 10 minut. Po tym czasie nakładamy owoce, które zakrywamy pozostałą czekoladą.
Foremki umieszczamy ponownie w zamrażarce na niecałe 10 minut. Czekoladki są gotowe do spożycia.
Moje rybki jako że są to foremki na lód nie były bardzo elastyczne, ale i tak udało mi się zrobić w nich wspaniałe czekoladki.
Wow! Wspaniałe!
OdpowiedzUsuńZjadłabym chyba wszystkie...
Pyszności. 😊
OdpowiedzUsuńDla smakoszy czekolady idealny przepis:)
OdpowiedzUsuńSerdeczności jesienne przesyłam:)
Pyszności. Uwielbiam takie smakołyki.
OdpowiedzUsuńwow, wspaniałe czekoladki :)
OdpowiedzUsuńWyobrażam sobie jakie są pyszne.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
Pychotka, domowe najlepsze☺
OdpowiedzUsuńPyszności!!!!!!!!!!!!!Pozdrawiam serdecznie:)
OdpowiedzUsuńNie robiłam w tym roku nalewki z wiśni, ale po tym co widzą tutaj u Ciebie moje oczy.... będę mieć na względzie zrobienie jej za rok :). Czekoladki kuszą na wszystkie możliwe sposoby:))). Pozdrawiam serdecznie. A.
OdpowiedzUsuńTakie domowe czekoladki to muszą być pyszne :)
OdpowiedzUsuńJa nie mogę boskie :)
OdpowiedzUsuńSmakowicie się prezentują, nie ma to jak domowe słodycze :)
OdpowiedzUsuń/zjadłbym wszystkie :D
OdpowiedzUsuńSuper łakocie :)
OdpowiedzUsuńPycha :-)
OdpowiedzUsuńTakich nigdzie nie kupi :)
OdpowiedzUsuńPyszota :-)
OdpowiedzUsuń