LECZO Z KIEŁBASĄ
Sezonowe smaczne leczo. Zrobisz je w chwilę.
2 duże cukinie
1 kg pomidorów
1/2 kg papryki
bazylia, oregano, sól, pieprz
dowolna kiełbasa cienka
2 cebule
olej kilka łyżek
Cukinię obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na kawałki.
Paprykę myjemy i kroimy w paski.
Pomidory parzymy wrzątkiem i ściągamy z nich skórkę.
Kiełbasę kroimy na kawałeczki i smażymy z cebulką na oleju.
Pokrojone warzywa dusimy ze sobą, doprawiamy do smaku ziołami. Pod koniec łączymy z usmażoną kiełbasą.
Moja rodzina bardzo lubię taką odsłonę tego dania. 😊
OdpowiedzUsuńLovely post dear! Have a great day! xx
OdpowiedzUsuńKlasyk który wiele osób lubi :)
OdpowiedzUsuńDawno nie robiłam,aż mi zapachniało :-)
OdpowiedzUsuńLeczo o tej porze to danie obowiązkowe!
OdpowiedzUsuńOstatnio robiłam często , bo cukinii mamy dostatek . Leczo takie jest pyszne . Pozdrawiam serdecznie 😊
OdpowiedzUsuńUwielbiamy leczo. Robię niemal podobne. Może smak będzie troszkę inny.
OdpowiedzUsuńJutro będzie u nas na obiad.
Pozdrawiam:)
Uwielbiam leczo z kiełbasą. Mniam, mniam.
OdpowiedzUsuńBardzo lubimy leczo, więc dość często je przygotowuję. Dodatkowo dosmaczam czosnkiem:)
OdpowiedzUsuńCzęsto robimy:))Pozdrawiam serdecznie:))
OdpowiedzUsuńBardO leczo lubimy 🙂 Było nawet wczoraj 🙂
OdpowiedzUsuńDelicious!
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie leczo :)
OdpowiedzUsuńale pysznie!
OdpowiedzUsuńPycha☺
OdpowiedzUsuńnie ma to jak pożywna micha <3
OdpowiedzUsuńPycha, dawno nie robiłam leczo, muszę to nadrobić :)
OdpowiedzUsuń