piątek, 20 maja 2016

CIASTKA OWSIANE Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I ŻURAWINĄ

Już dawno nie robiłam tych ciasteczek. Dzisiaj jak je już zrobiłam, przypomniało mi się jak bardzo są smaczne i chrupiące.
Ciasteczka przed upieczeniem :) po upieczeniu ciacha :) tak bardzo podwajają a nawet potrajają swoją objętość.
I to nie przez proszek do pieczenia, gdzyż jest go tam pół łyżeczki.
Składniki pęcznieją -czyli płatki owsiane.



Potrzebne nam;

1 szklanka mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
duża szczypta soli
1 szklanka płatków owsianych
1 cukier waniliowy (mały)

POWYŻSZE SKŁADNIKI NALEZY ZE SOBĄ ZMIESZAĆ

w osobnym naczyniu miksujemy;

200 g margaryny
3/4 szkl. cukru
2 jajka

Dodatkowo potrzebujemy 100g. żurawiny i 100 g białej czekolady

Składniki suche i mokre miksujemy. Dodajemy żurawinę i pokrojoną czekoladę.



Piekłam 20 minut w 180* z termoobiegiem.

SMACZNEGO :)


1 komentarz:

  1. Rewelacja :) Płatki owsiane w ciasteczkach to składnik idealny! :)

    OdpowiedzUsuń