czwartek, 5 maja 2016
NALEŚNIKI Z ŻURAWINĄ
Dzisiaj postanowiłam zrobić naleśniki z żurawiną.
Bardzo wszystkim smakowały, więc postanowiłam podzielić się swoim przepisem z moimi czytelnikami.
Ciasto na naleśniki, tradycyjne;
mąka, mleko, 2 jaja duża szczypta soli- blendujemy.
Masa na naleśniki ma mieć konsystencję niezbyt lejącą i nie za rzadką .Na pewno każda/y z nas ma swój ulubiony przepis.
FARSZ;
600 gram serka półtłustego
100 gram żurawiny
2 całe jaja
cukier waniliowy, i zwykły.
Naleśniki zawijamy i jeszcze zapiekamy w piekarniku. Między partie naleśników dajemy papier do pieczenia. Żeby zapobiec przyklejaniu .
Polecam .
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Ale bym zjadła takich naleśników!!!! :)
OdpowiedzUsuńSmacznie :) Choć ja bym dała same żółtka do farszu :)
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł ;)
UsuńU mnie w domu tez sie robilo tylko z zoltkami, ale zjadlabym takiego nalesniczka z calym jajkiem lub tylko zoltkami, obojetnie :-) Wygladaja pysznie :-)
UsuńZrobię kiedyś z samymi zoltkami. Czemu nie -:) ?
UsuńCudowny talerzyk :-) wspaniałe naleśniczki, bardzo takie lubię :-)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię naleśniki z serkiem i owocami. Jutro u mnie z truskawkami :)
OdpowiedzUsuń