piątek, 13 maja 2016

MŁODA KAPUSTA ZASMAŻANA

Kiedy pojawia się młoda kapusta, już wiem co będę z niej robiła. Mam sprawdzony od lat przepis. Próbowałam go w różny sposób modyfikować. Jednak wolę w dalszym ciągu swój ''stary'' przepis.
W kuchni robi się zielono, gdyż wszystkie składniki, poza jednym są właśnie tego koloru.



Kapustę szatkuję, cebulkę kroję łącznie z korzeniem, koperek cały pęczek kroję, marchew trę na grubych oczkach. Wszystko razem wkładam do garnka i podlewam wodą. Daję 3 łyżki masła, sól, pieprz.
Kiedy wszystko jest miękkie podbijam lekko mąką.




3 komentarze:

  1. Bardzo prosty przepis na pyszną kapustkę. Młodą uwielbiam, ma niesamowity smak :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Taka kapusta kojarzy nam się z babcinym obiadkiem :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Moja Babcia robiła podobną, pychota.

    OdpowiedzUsuń