Bardzo lubię gołąbki. Jednak nie lubię gotować kapusty i wyjmować liści .Często jestem potem poparzona.
Dostalam od koleżanki przepis na gołąbki robione inaczej. Mają ten sam smak, wykonanie ich jest o wiele szybsze i łatwiejsze niż tradycyjnych gołabków.
Składniki;
1/4 główki niedużej kapusty
1/2 kg mięsa mielonego
1/2 szklanki surowego ryżu
1/2 szklanki surowej kaszy manny
2 jaja
2 łyżki kaszy kukurydzianej
2 cebule zeszklone
sól, pieprz.
Składniki mieszamy ze sobą. Formuujemy kulki lub inny kształt ;)
Kładziemy na gotującą wodę. Woda najlepiej gdy przykryje kulki.
Ponieważ surowe składniki będą pęczniały i kule powiekszą swoją objetość.
Gotowałam około 1/2 godziny .
Bardzo lubię te gołąbki.Bardzo często pod tą postacią robię. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńBardzo lubię te gołąbki.Bardzo często pod tą postacią robię. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńJa uwielbiam gołąbki, ale palce mam całe poparzone po ich robieniu. Taka propozycja mi się podoba :)
OdpowiedzUsuńTo tak jak ja -:) mam palce poparzone.
Usuń