wtorek, 24 maja 2016

Pasztet bezmięsny

Pyszny pasztet w stylu -samo zdrowie.




Składniki;

1/4 niedużej kapusty włoskiej
3 małe marchewki
por biała część
3 nieduże pietruszki z natką
2 nieduże ziemniaki
1/4 selera niedużego
2 szklanki rosołu
3 surowe jajka
1 szklanka bułki tartej
pieprz, sól, gałka muszkatołowa, papryka słodka i ostra

Warzywa należy podgotować w rosole z przyprawami.
Następnie blendujemy. Do masy dodajemy jaja i bułkę tartą.
Pieczemy w foremce keksowej 30 minut  w 170*



7 komentarzy:

  1. Małgosiu super ci wyszedł, z pewnością jest pyszny :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zawsze się zastanawiałam, jak smakuje taki pasztet. Muszę kiedyś zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Kiedyś zrobiłam coś podobnego i mąż zapytał czy ma wielkie uszy jak królik? Nie to nie powiedziałam i sama zjadłam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ela trafił Ci się miesozerca -:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Małgosiu pyszna propozycja :) pozdrawiam Cie kochana :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam takie pasztety bez mięsa :) Tylko szkoda że mój Pan Mąż strasznie się na nie krzywi :( Zawsze sama muszę zjadać... Co wcale trudnością nie jest ;)

    OdpowiedzUsuń