Pyszny pasztet w stylu -samo zdrowie.
Składniki;
1/4 niedużej kapusty włoskiej
3 małe marchewki
por biała część
3 nieduże pietruszki z natką
2 nieduże ziemniaki
1/4 selera niedużego
2 szklanki rosołu
3 surowe jajka
1 szklanka bułki tartej
pieprz, sól, gałka muszkatołowa, papryka słodka i ostra
Warzywa należy podgotować w rosole z przyprawami.
Następnie blendujemy. Do masy dodajemy jaja i bułkę tartą.
Pieczemy w foremce keksowej 30 minut w 170*
Małgosiu super ci wyszedł, z pewnością jest pyszny :-)
OdpowiedzUsuńZawsze się zastanawiałam, jak smakuje taki pasztet. Muszę kiedyś zrobić :)
OdpowiedzUsuńKiedyś zrobiłam coś podobnego i mąż zapytał czy ma wielkie uszy jak królik? Nie to nie powiedziałam i sama zjadłam :)
OdpowiedzUsuńEla trafił Ci się miesozerca -:)
OdpowiedzUsuńMałgosiu pyszna propozycja :) pozdrawiam Cie kochana :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie pasztety bez mięsa :) Tylko szkoda że mój Pan Mąż strasznie się na nie krzywi :( Zawsze sama muszę zjadać... Co wcale trudnością nie jest ;)
OdpowiedzUsuń:)
Usuń