Polecam zdrowszą odmianę czekolady do smarowania. Składa się w większej części z owoców i nie zawiera nawet grama tłuszczu.
Cukier który zastosowałam, można zastąpić ksylitolem a wtedy osoby mające problemy z wysokim poziomem cukru we krwi, mogą z czystym sumieniem ją zajadać.
Ma bardzo lekką i delikatną konsystencję I nie można jej się oprzeć. Zobaczycie, że jak raz zrobicie to pozostanie ona w Waszym menu.
do wykonania potrzebujemy;
3 banany
1 dojrzałe awokado
2 kopiate łyżki kakao
2 kopiate łyżki cukru pudru.
Owoce należy obrac ze skórki i umieścić w misie blendera. Zmiksować. Dodać cukier i kakao.
Dokładnie wymieszać. Można schłodzic w lodówce. Gdy jest schłodzone lepiej smakuje.
Dokładnie wymieszać. Można schłodzic w lodówce. Gdy jest schłodzone lepiej smakuje.
SMACZNEGO
Świetny pomysł:)
OdpowiedzUsuńRobiłyśmy taką nutelle wiele razy, jakiś czas temu miałyśmy wręcz na nią fazę :P
OdpowiedzUsuńJest pyszna i zdrowsza :)
Zrobiłam pierwszy raz i to jest mój początek fazy :) :) :)
Usuń