Jest bardzo proste w przygotowaniu. Gruszki są miękkie i dodają ciastu słodyczy.
Kakao, cukry, margarynę i mleko podgrzewamy do całkowitego połączenia składników. Studzimy.
Do wystudzonej masy dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia po trochu i jajka w całości. Mieszamy mikserem, tylko do momentu połączenia składników.
Wylewamy na tortownice i układamy obrane gruszki.
Należy piec w 170* około 50 minut. Lub do suchego patyczka.
Na drugi raz gdy będę piekła dodam do ciasta mniej cukru, gdyż gruszki dają bardzo dużo słodyczy.
Polecam gorąco :)
Wygrałam zestaw przypraw Galeo
Cudnie :-)
OdpowiedzUsuńPysznie się prezentuje :)
OdpowiedzUsuńale smakowite ciasto;)
OdpowiedzUsuńTo ciasto jest bardzo popularne we Francji, tylko troszkę inaczej sie prezentuje.Czekolada i gruszki to wspaniałe połączenie :-)
OdpowiedzUsuńWspaniałe ciasto Małgosiu :-)
OdpowiedzUsuńSmakowite ciacho :)
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczne ciasto, szczególnie całe gruszki fajnie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńAle fajnie się prezentuje z tymi gruszkami, aż szkoda rozkrajać, żeby nie popsuć efektu :D
OdpowiedzUsuńAle fajny pomysl aby dodac cale gruszki Swietnie się to prezentuje Mysle ze ciacho jest bardzo wilgotne i aromatyczne Bardzo fajny pomysl Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńBardzo efektownie się prezentuje :) Nie jadłam nigdy ciasta z gruszką, ale bardzo mi pasuje do niej kakao :)
OdpowiedzUsuńWygląda rewelacyjnie! :)
OdpowiedzUsuńRobię podobne i bardzo lubię. Twoje wygląda rewelacyjnie :-)
OdpowiedzUsuńmniam :) bardzo lubię takie szybkie ciasta :)
OdpowiedzUsuńWyglada fantastyczne i chyba tez tak smakuje. Musze takie ciacho zrobic. Dziekuje za wspanialy przepis i serdecznie Cie pozdrawiam:-))
OdpowiedzUsuńZawsze chciałyśmy zrobić podobne ciasto z tymi całymi gruszkami :) Wygląda fantastycznie :)
OdpowiedzUsuńGruszki w ciescie prezentują się rewelacyjnie :)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńNiezłe :) Ciasto bardzo mi się podoba :)
UsuńPozdrawiam,
Patryk
O mniam mniam! Ależ to ciasto obłędnie się prezentuje. Wspaniały i bardzo apetyczny pomysł. Serdecznie pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńCudownie wygląda! :)https://jaglusia.wordpress.com/
OdpowiedzUsuńWspaniałe ciasto! Prezentuje się rewelacyjnie :)
OdpowiedzUsuńSmakowicie wygląda :) Gruszki pieczone w cieście, pycha :)
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda to ciasto:) Moje smaki:)
OdpowiedzUsuńwygląda po prostu niesamowicie :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajnie wyglądają te gruszki :)
OdpowiedzUsuńFantastyczne! <3
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo wszystkim za miłe słowa 😆
OdpowiedzUsuńSuper ciacho i te gruszki, mniam:-)
OdpowiedzUsuńAleż to cudownie wygląda! Uwielbiam gruszki!
OdpowiedzUsuńBardzo efektowne ciasto:)
OdpowiedzUsuńLubię ciacho z gruszkami, świetna kompozycja smaków.
OdpowiedzUsuńCiasto wygląda nieziemsko i w całości i w przekroju:)
OdpowiedzUsuńsmakowicie się prezentuje :)
OdpowiedzUsuńMałgosiu, ciasto wygląda tak niesamowicie i apetycznie a przy tym jest proste w wykonaniu, że zaraz jutro biorę się do pieczenia. Pozdrawiam cieplusio
OdpowiedzUsuńsuper ciacho !
OdpowiedzUsuńJakie fikuśne z tymi ogonkami :)
OdpowiedzUsuńUroczo się to ciacho prezentuje :) Bosko wygląda zwłaszcza po rozkrojeniu. Świetny pomysł Małgosiu :)
OdpowiedzUsuń