Składniki;
9 kromek chleba tostowego
1 duży pomidor
15 dkg mozzarelli
1/2 pęczka szczypiorku
2 łyżki keczupu ( ulubionego)
bazylia, sól do smaku, pieprz.
Folia
Pomidora parzymy wrzątkiem, obieramy ze skórki i kroimy na plastry.
Ser trzemy na tarce o grubych oczkach.
Szczypiorek siekamy.
Kromki układamy tak aby zachodziły za siebie. Wałkujemy. Wierzch smarujemy keczupem i kładziemy pokrojone pomidory. Należy posypać bazylią, posolić i popieprzyć.
Piec na suchej patelni z każdej strony. Przed pieczeniem należy folię zdjąć.
Bardzo fajna propozycja. :-)
OdpowiedzUsuńOjej, ale to musi być pyszne :D
OdpowiedzUsuńJa robię jak męska część sobie zażyczy z wędliną i żółtym serem.
OdpowiedzUsuńMniam jakie pyszności :-)
OdpowiedzUsuńTo się nazywa kanapka! Pysznie! :)
OdpowiedzUsuńNiby proste składniki, a bardzo efektowne danie!
OdpowiedzUsuńsuper pomysł na kolację:)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawa propozycja...koniecznie musze to wyprobowac, bo narobilas mi ogromnej checi na takie super danie!
OdpowiedzUsuńBardzo mnie cieszy, że narobiłam Tobie ochoty tym daniem :)Gorąco polecam i pozdrawiam serdecznie :)
UsuńBardzo pyszna propozycja:) Gratuluję wyróżnienia na DS. Pozdrawiam Iza:)
OdpowiedzUsuńDziękuję Iza 😆
Usuńw tej wersji smakowej podoba mi się jeszcze bardziej :)
OdpowiedzUsuńJadłabym ;)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł na kanapkę :) Gratuluję tytułu Doradcy Mistrza Sowy na DS :)
OdpowiedzUsuńNo proszę , niby takie prost a jakie pyszne może być :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Proste i na pewno bardzo smaczne :) Super przepis!
OdpowiedzUsuńNiezłe :) Muszę koniecznie spróbować :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Patryk
Wszystkim dziękuję za miłe komentarze :)
OdpowiedzUsuńCiekawe! Nigdy nie słyszałyśmy ani nie jadłyśmy stromboli :)
OdpowiedzUsuńNigdy nie słyszałam o stromboli z chleba tostowego, dlatego musze spróbować :-)
OdpowiedzUsuńwygląda bardzo apetycznie, muszę kiedyś spróbować:)
OdpowiedzUsuń