wtorek, 10 stycznia 2017

Domowy budyń waniliowy

Bardzo smaczny, aksamitny w smaku z dodatkiem frużeliny malinowej wprost rozpływa się w ustach. Nie ma takiej ilości, która by nas zaspokoiła :) Przygotowanie domowego budyniu trwa chwilę. Gorąco polecam.


 Składniki;
3 szklanki mleka ( 250 ml )
4 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
1 pełna łyżka cukru waniliowego
2 łyżki cukru
2 żółtka
1 płaska łyżka masła

Wykonanie;
2 szklanki mleka gotujemy z masłem i cukrami.
W pozostałym mleku mieszamy żółtka i mąkę ziemniaczaną.
Na gotujące mleko z cukrami i masłem wlewamy rozrobione mleko z m mąką i żółtkami.
Mieszamy dokładnie i gotujemy jeszcze około pół minuty.


Frużelina malinowa - przepis.

6 komentarzy:

  1. chciałam napisać to samo co Ewa - nie ma jak domowy :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Taki budyń chętnie bym teraz zjadła. Pyszny! :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Taki domowy jest najlepszy. Mniam:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam takie domowe przysmaki ;-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ja zazwyczaj kupuję sproszkowany budyń w sklepie, ale muszę kiedyś zrobić taki budyń z naturalnych składników.

    Pozdrawiam serdecznie,
    Patryk

    OdpowiedzUsuń