3 szklanki mleka ( 250 ml )
4 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
1 pełna łyżka cukru waniliowego
2 łyżki cukru
2 żółtka
1 płaska łyżka masła
Wykonanie;
2 szklanki mleka gotujemy z masłem i cukrami.
W pozostałym mleku mieszamy żółtka i mąkę ziemniaczaną.
Na gotujące mleko z cukrami i masłem wlewamy rozrobione mleko z m mąką i żółtkami.
Mieszamy dokładnie i gotujemy jeszcze około pół minuty.
Frużelina malinowa - przepis.
domowy najlepszy :)
OdpowiedzUsuńchciałam napisać to samo co Ewa - nie ma jak domowy :)
OdpowiedzUsuńTaki budyń chętnie bym teraz zjadła. Pyszny! :-)
OdpowiedzUsuńTaki domowy jest najlepszy. Mniam:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie domowe przysmaki ;-)
OdpowiedzUsuńJa zazwyczaj kupuję sproszkowany budyń w sklepie, ale muszę kiedyś zrobić taki budyń z naturalnych składników.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie,
Patryk