wtorek, 10 stycznia 2017

Płatki orkiszowe na śniadanie

Bardzo lubię zdrowe i smaczne śniadania.  Moje propozycje mają to do siebie, ze można spożyć w domu lub w pracy, zabrać na wycieczkę.  Nie wyobrażam sobie tygodnia bez płatków. Przygotowuję je dzień wcześniej wieczorem.

Moja propozycja to płatki orkiszowe z rodzynkami, miodem i liczi.




składniki;

szklanka płatków orkiszowych błyskawicznych
dwie łyżki dużych rodzynek
2 łyżki przegotowanej wody
1 łyżka miodu
kilka owoców liczi

Dzień wcześniej płatki zalewamy w miseczce przegotowaną wodą.
Dodajemy miód i rodzynki.

Przykrywamy i dajemy płatkom pracować.
Na drugi dzień rano są gotowe do spożycia.








Bardzo smakują ze świeżymi owocami. Polecam.



18 komentarzy:

  1. Uwielbiam takie zdrowe śniadania :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie znam tych platkow Ciekawe jak smakują Z takimi dodatkami pewnie sa pyszne Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam takie zdrowe śniadania :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Takie śniadanie to musi być pyszne:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Liczi bardzo lubię, tylko to obieranie mnie nie zachęca :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Widzę Małgosiu, że miałyśmy podobny pomysł na wpis :D Pyszne śniadanko! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. O, i to mi się podoba :) Śniadanko smaczne i zdrowe :) Bardzo lubię owsiankę na mleku z dodatkiem owoców sezonowych.

    Serdecznie pozdrawiam,
    Patryk

    OdpowiedzUsuń