Polecam tym, którzy jeszcze nie próbowali tego połączenia.
JAJECZNICA Z POMIDORAMI
1 duży pomidor
8 jaj
sól do smaku
łyżka masła do smażenia
Pomidora należy sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić w kostkę i wrzucić na roztopiony, ciepły tłuszcz. Posolić. Gdy puści lekko sok i zacznie się smażyć, trzeba dodać jajka.
Można posypać szczypiorkiem.
Polecam i smacznego.
Szybko i smacznie, lubię taką jajecznicę z pomidorami :)
OdpowiedzUsuńOj Małgosiu to mamy podobne smaki ja czasami jeszcze dodaje pieczarki
OdpowiedzUsuńTeż taka lubię:))Pozdrawiam serdecznie:)))
OdpowiedzUsuńNie wiem czy kiedykolwiek jadłam jajecznicę z pomidorem - coś mi się wydaje, że tak i może niedługo przypomnę sobie ten smak :)
OdpowiedzUsuńAniu to danie nie jest dla Ciebie 😊ponieważ nie jest wege 👋
UsuńJak dla mnie to trochę dziwne połączenie. Pomidora zdecydowanie wolę na bułeczkę do tej jajecznicy, a nie w niej ;P
OdpowiedzUsuńWłaśnie zastanawiałam się co jutro zrobić na śniadanie i podsunęłaś mi dobry pomysł:)
OdpowiedzUsuńWczoraj jadłam na kolację. Ja dodaję jeszcze posiekaną bazylię :) Pychota :)
OdpowiedzUsuńBardzo smacznie:)
OdpowiedzUsuńoj narobiłaś mi smaku :)
OdpowiedzUsuńUlubiona jajecznica mojego Połówka. Czasem dodatkowo posypuję ją jeszcze pokruszoną fetą.
OdpowiedzUsuńJa też tak często jadam :) Oprócz pomidora dodaję jeszcze tylko kapkę keczupu :) Pychota!
OdpowiedzUsuńNasz brat taką jajecznicę robi bardzo często, zawsze nam smakowała :D
OdpowiedzUsuńUwielbiam jajecznicę!
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na śniadanie, zwłaszcza, że już niedługo sezon pomidorowy :) mniam!!!
OdpowiedzUsuńUlubione śniadanie mojego męża:)
OdpowiedzUsuńUlubiona latem!
OdpowiedzUsuńBardzo lubię jajecznicę, szczególnie z cebulką :) Niekiedy dodaję troszkę boczku :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Patryk
Pycha, właśnie taką zjedliśmy :)
OdpowiedzUsuń