Składniki na trzy warstwy;
spód;
1 średnia zmielona pierś z kurczaka
2 jaja
mała starta marchew
2 łyżki bułki tartej
1/2 łyżeczki czosnku w granulkach
odrobina soli lub w/g uznania
papryka w proszku wędzona i słodka po 1 łyżeczce.
Wszystkie podane składniki mieszamy ze sobą i wykładamy na spód naczynia.
środek;
1 średnia cukinia starta ze skórką
1 marchew również starta
szczypta soli
Warzywa po starciu należy odcisnąć w rękach ze soku. Wyłożyć na warstwę z mięsem.
wierzch;
150 g. makaronu Lubella mini rurki ugotowanego dwie minuty
ser żółty 100 g.
Moją zapiekankę piekłam w małej tortownicy o średnicy 16 cm. Całkowicie wyłożyłam ją papierem do pieczenia. Wierzch przykryłam folią aluminiową.
Piekłam 40 minut w 160*
Pomysł mi się podoba. Fajne ;)
OdpowiedzUsuńwygląda bardzo efektownie :)
OdpowiedzUsuńSuper to wygląda :) Muszę sobie kupić taki mini makaron :)
OdpowiedzUsuńWygląda rewelacyjnie. Przygotuję to danie moim dzieciom :)
OdpowiedzUsuńZapiekanki uwielbiam pod każdą postacią, więc jestem na wielkie TAK :)
OdpowiedzUsuńBardzo fanie wygląda zapiekanka :) Lubię zapiekanki z makaronem. Są przepyszne.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Pstryk
Wygląda jak torcik wytrawny, makaron mogę jeść 3x dziennie :-)
OdpowiedzUsuńświetny pomysł:)
OdpowiedzUsuńWygląda fantastycznie, mój domownik byłby zachwycony, więc chyba mu muszę taką zrobić.
OdpowiedzUsuńKochamy torty za ich warstwy więc taka obiadowa wersja również nam się bardzo podoba :D
OdpowiedzUsuńPrzeapetyczne te warstwy! :)
OdpowiedzUsuń