niedziela, 4 czerwca 2017

Śniadanie z otrębami i owocami

Na moim blogu kolejna odsłona zdrowego i smacznego śniadania. Tym razem użyłam otrębów owsianych, bogatych w błonnik. Błonnik ma wiele zalet, jego spożywanie ma duże znaczenie dla naszego przewodu pokarmowego.




 5 łyżek otrębów owsianych
szklanka mleka
szczypta soli.
1 łyzka oliwki z oliwek
owoce w/g uznania.

Płatki nalezy wsypać na gorące mleko, posolić, zamieszać i przykryć, aby napeczniały.
Gdy ostygną, wlać oliwkę i zajadać z owocami.


























http://www.mlynystoislaw.pl/

7 komentarzy:

  1. Cudowny pomysł na lekkie i pyszne śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo apetyczne i zdrowe śniadanko :) Pysznie Małgosiu :)

    OdpowiedzUsuń
  3. widze, że u Ciebie ostatnio nie tylko pysznie ale i coraz zdrowiej :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mniam! Z truskawkami to już w ogóle bajka :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo pyszne i bardzo zdrowe. Rewelacja!

    OdpowiedzUsuń
  6. Takie śniadanie bardzo lubię. Niestety, często ludzie zapominają o produktach zbożowych. Produkty zbożowe nie tylko dostarczają energię, ale również składniki pokarmowe.

    Pozdrawiam,
    Patryk

    OdpowiedzUsuń