Pasta jest smaczna, jej wykonanie zajmuje chwilę. Można ją spożywać z jajami, jak to zrobiłam ja, lub smarować nią pieczywo. Nadmiar dać do zamkniętego słoiczka i przechowywać w lodówce, najwyżej trzy dni.
PASTA Z TUŃCZYKA
puszka tuńczyka w sosie własnym
2 kiszone ogórki średniej wielkości
2 ugotowane żółtka
2 łyżki majonezu
1/2 łyżeczki papryki czerownej wędzonej
sól do smaku
pieprz czarny mielony, dałam małą płaską łyżeczkę.
Tuńczyka odcedzić na sitku. Ogórki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach wraz ze skórką.
Wszystko razem wymieszać . Można zmiksować blenderem, jak to zrobiłam ja.
Smacznego.
Pyszna :)
OdpowiedzUsuńNa taką pastę miałabym ochotę 😊
OdpowiedzUsuńPyszna pasta :) Uwielbiam tuńczyka :)
OdpowiedzUsuńNarobiłaś mi ochoty:)))wygląda przepysznie:))Pozdrawiam serdecznie:))
OdpowiedzUsuńPyszne. Uwielbiam takie jajka.
OdpowiedzUsuńMałgosiu super pomysł na pastę :)
OdpowiedzUsuńSuoer pomysł na pyszną pastę 😃
OdpowiedzUsuńJajeczko, tuńczyk i ogóreczek :D Dobry zestaw :D
OdpowiedzUsuń