Smażone krążki z ananasa w cieście naleśnikowym.
Polecam.
SMAŻONY ANANAS
Krążki surowego ananasa
mleko ok. 2 szklanki
mąka 1 i 1/2 szklanki
2 małe jajka
sól do ciasta naleśnikowego w/g uznania
cukier puder do posypania
olej do smażenia
Składniki na ciasto umieścić w kielichu blendera. Ma wyjść ono gęste. Posolić do smaku.
Krążki ananasa obtoczyć w surowym cieście i smażyć z obu stron.
Posypać cukrem pudrem.
Smacznego
Wow, wygląda mega apetycznie:)
OdpowiedzUsuńpyszna przekąska :)
OdpowiedzUsuńProste, ale pyszne i o to chodzi :P
OdpowiedzUsuńNie jadłam jeszcze nigdy smażonego ananasa.
OdpowiedzUsuńSmażyłam, jadłam i byłam zachwycona. Do naleśnikowego ciasta dodaję wiórki kokosowe:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam ananasa na pewno w tej wersji tez by mi smakował :)
OdpowiedzUsuńLibię ananasa ale smażonego jeszcze nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńO wow na pewno zrobię :)
OdpowiedzUsuńMniam jakie pyszności Małgosiu 😃
OdpowiedzUsuńW sobotę mam imprezę i skorzystam z przepisu .Pysznie wyglądają .Pozdrawiam serdecznie .
OdpowiedzUsuńPyszny deser bez wysiłku:)
OdpowiedzUsuńNa pewno pyszny :) Proponuje do niego gałkę lodów ;)
OdpowiedzUsuńRewelacyjny pomysł Małgosiu :) Pycha :)
OdpowiedzUsuń