BROWNIE Z CHAŁWĄ
Pyszne i wilgotne ciasto mega czekoladowe z dodatkiem chałwy. Przeznaczone dla miłośników czekolady, ponieważ podstawowym składnikiem jest własnie ona. Ciasto rozpływa się w ustach.
Składniki na blaszkę 30/20 cm.
250 g. gorzkiej czekolady
250 g. masła
4 jaja
120 g. maki pszennej
30 g. ciemnego kakao
120 g. chałwy
250 g. cukru
szczypta soli
Masło należy roztopić, zdjąć z palnika. Do gorącego dodać posiekaną czekoladę. Wymieszać, do momentu powstania sosu czekoladowego. Następnie wystudzić.
Jaja i cukier zmiksować, aż powstanie gładka i puszysta masa. Dodać przestudzony sos czekoladowy, wsypać przesianą mąkę z kakao i solą. Wymieszać. Dodać pokruszoną chałwę i delikatnie wymieszać.
Mase przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec 20-23 minuty w temp. 180* bez termoobiegu
Na pewno dobrze smakuje :)
OdpowiedzUsuńTo musi być wyborny smak :)
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie :) Szkoda, że znalazłam ten przepis dopiero po świętach
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie:))Pozdrawiam serdecznie:))
OdpowiedzUsuńMoje smaki takie ciasto :)
OdpowiedzUsuńJak byłam mała nie lubiłam chałwy, teraz ten smak bardzo mi pasuje, zwłaszcza z czekoladą- muszę zrobić takie brownie :)
OdpowiedzUsuń¡¡Qué rico brownie!! Me gusta mucho el chocolate, así que este seguro se convertirá en uno de mis postres favoritos. Besitos.
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo smakowicie :D Aż z chęcią bym spróbowała :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam! wy-stardoll.blogspot.com
Wow, wygląda bardzo smakowicie.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
ciekawy przepis :)
OdpowiedzUsuńRewelacyjne połączenie smaków.
OdpowiedzUsuńMałgosiu wyborne pyszne ciasto
OdpowiedzUsuńWszystkiego dobrego w Nowym Roku :-):-)
OdpowiedzUsuńZacne połączenie! :)
OdpowiedzUsuńPołączenie pierwsza klasa :-)
OdpowiedzUsuń