czwartek, 13 grudnia 2018

Ciasto ze szpinakiem i fetą




CIASTO ZE SZPINAKIEM I FETĄ






Ciasto francuskie jest bardzo wdzięcznym ciastem i uniwersalnym. W mojej kuchni często go używam. Tym razem wykonałam zawijańca w naczyniu żaroodpornym. W składzie jest szpinak, ser feta i przyprawy. Gorąco polecam.


1 opakowanie ciasta francuskiego
1 opakowanie szpinaku mrożonego w całości
dwie łyżki masła
200 g. sera feta solonego półtłustego
3 ząbki czosnku
pieprz
Ser żółty do posypania


Szpinak dusimy na patelni z masłem i wyciśniętymi ząbkami czosnku. Gdy zmięknie wdrabiamy ser feta. Ser ten jest słony, więc nie trzeba używać już soli. Jednak, można dosolić w/g uznania.
Ciasto kroimy na trzy części. Na każdą kładziemy łyżką farsz, zawijamy i układamy na formie do pieczenia.

Pieczemy w 200* 20-25 minut.
Po upieczeniu, gorące ciasto posypujemy z wierzchu starym serem żółtym.
Smacznego.



20 komentarzy:

  1. apetycznie wygląda zdecydowanie moje smaki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dzisiaj wypróbuje ten przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Śliczne, z ciasta francuskiego zawsze wychodzi jakaś pychotka :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Moje smaki. Do farszu dodałabym sera pleśniowego:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo apetycznie wygląda:))Pozdrawiam serdecznie:)))

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam ciasta w tym stylu :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Takie ciasto można śmiało zaserwować na obiad :D Wygląda pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  8. brzmi i wygląda bardzo pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Bardzo ciekawy przepis tylko u mnie za szpinakiem nie przepadają

    OdpowiedzUsuń
  10. Napewno tego spróbuję i już przepis zapisany. Pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń
  11. U mnie jest bardzo rzadko, ale jak juz jest to właśnie ze szpinakiem lub morelami:)
    pięknie wyszło:)

    OdpowiedzUsuń
  12. Same pyszności🎄💚🎄
    Pozdrawiam💚

    OdpowiedzUsuń
  13. Dobrze wygląda i na pewno tak smakuje ;)

    OdpowiedzUsuń
  14. fajna propozycja z chęcią wypróbujemy

    OdpowiedzUsuń
  15. Bardzo ciekawie i apetycznie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Moje ulubione połączenie smaków :) pysznie :)

    OdpowiedzUsuń