CIASTO ZE SZPINAKIEM I FETĄ
Ciasto francuskie jest bardzo wdzięcznym ciastem i uniwersalnym. W mojej kuchni często go używam. Tym razem wykonałam zawijańca w naczyniu żaroodpornym. W składzie jest szpinak, ser feta i przyprawy. Gorąco polecam.
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 opakowanie szpinaku mrożonego w całości
dwie łyżki masła
200 g. sera feta solonego półtłustego
3 ząbki czosnku
pieprz
Ser żółty do posypania
Szpinak dusimy na patelni z masłem i wyciśniętymi ząbkami czosnku. Gdy zmięknie wdrabiamy ser feta. Ser ten jest słony, więc nie trzeba używać już soli. Jednak, można dosolić w/g uznania.
Ciasto kroimy na trzy części. Na każdą kładziemy łyżką farsz, zawijamy i układamy na formie do pieczenia.
Pieczemy w 200* 20-25 minut.
Po upieczeniu, gorące ciasto posypujemy z wierzchu starym serem żółtym.
Smacznego.
Wygląda bardzo pysznie :) I jakie proste :)
OdpowiedzUsuńapetycznie wygląda zdecydowanie moje smaki :)
OdpowiedzUsuńWygląda wybornie. Mniam, mniam.
OdpowiedzUsuńDzisiaj wypróbuje ten przepis :)
OdpowiedzUsuńŚliczne, z ciasta francuskiego zawsze wychodzi jakaś pychotka :)
OdpowiedzUsuńMoje smaki. Do farszu dodałabym sera pleśniowego:)
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda :D
OdpowiedzUsuńBardzo apetycznie wygląda:))Pozdrawiam serdecznie:)))
OdpowiedzUsuńUwielbiam ciasta w tym stylu :)
OdpowiedzUsuńTakie ciasto można śmiało zaserwować na obiad :D Wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńbrzmi i wygląda bardzo pysznie :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy przepis tylko u mnie za szpinakiem nie przepadają
OdpowiedzUsuńNapewno tego spróbuję i już przepis zapisany. Pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuńU mnie jest bardzo rzadko, ale jak juz jest to właśnie ze szpinakiem lub morelami:)
OdpowiedzUsuńpięknie wyszło:)
Same pyszności🎄💚🎄
OdpowiedzUsuńPozdrawiam💚
Dobrze wygląda i na pewno tak smakuje ;)
OdpowiedzUsuńfajna propozycja z chęcią wypróbujemy
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawie i apetycznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńMoje ulubione połączenie smaków :) pysznie :)
OdpowiedzUsuńCoś dla mnie :-)
OdpowiedzUsuń