PUSZYSTY SERNIK Z MUSEM Z DYNI
Przygotuj formę o śr. 24-26 cm. Sernik po upieczeniu jest pulchny i ma konsystencję musu. Surowe ciasto można wylać po brzegi blachy, ponieważ w trakcie pieczenia nie rośnie.
Składniki na kruchy spód;
1/2 kostki margaryny
szklanka przesianej mąki pszennej
3 łyżki cukru
Wszystkie składniki należy zagnieść ze sobą. Wyłożyć po dnie formy wyłożonej papierem do pieczenia. Nakłuć widelcem i piec 20 minut w 150*
Masa serowa;
1 kg. sera (u mnie z wiaderka)
3 szklanki musu z dyni
6 łyżek mąki ziemniaczanej
2 łyżki mąki pszennej
4 jaja (żółtka i białka osobno)
2 łyżki cukru
Ser zmiksować z cukrem i żółtkami, dodać mus, mąkę i skrobię.
Białka ubić na sztywno z dwoma łyżkami cukru. Pianę z białek dodać do masy serowej, mieszając tylko szpatułką.
Masę wylać na upieczony spód. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180*. Następnie zmniejszyć grzanie do 150* i piec godzinę opcja dół lub do suchego patyczka.
Smacznego.
Ale cudowny serniczek! Przepis zapisuję do wypróbowania! Mniam! <3
OdpowiedzUsuńwygląda obłędnie :)
OdpowiedzUsuńWygląda cudnie. Jest żółciutki jakby z 20 żółtek zrobiony.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie:)
Uwielbiam dyniowy sernik, za smak i kolor :)
OdpowiedzUsuńAle cudny przepis. Zapisuję i zrobię :)
OdpowiedzUsuńSerniczkowi nigdy nie odmówię.
OdpowiedzUsuńŚwietnie wygląda:)
OdpowiedzUsuńOj wygląda bardzo puszyście *.* Dodatkowo tak lekko i pysznie! :))
OdpowiedzUsuńWygląda wspaniale :) poproszę o kawałek :)
OdpowiedzUsuńCudownie wygląda :)
OdpowiedzUsuńMm, wygląda pysznie choć, szkoda że nie z rodzynkami! ;)
OdpowiedzUsuńMniam, pyszny serniczek :-)
OdpowiedzUsuńkuszące z tym musem :)
OdpowiedzUsuńWygląda mega smacznie :) Ale ja jestem wielbicielką serników :D
OdpowiedzUsuńJaki cudowny puchaty sernik,pyszności :)
OdpowiedzUsuńale ładnie wygląda ten serniczek
OdpowiedzUsuńCudnie się prezentuje :D
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie:))
OdpowiedzUsuń