poniedziałek, 12 sierpnia 2019

Naleśniki z mąki pełnoziarnistej



NALEŚNIKI Z MĄKI PEŁNOZIARNISTEJ



Pyszne i zdrowe naleśniki. Bardzo lubię kuchnię naturalną, lekkostrawną i smaczną. Kto obserwuje mój blog, widzi że polega ona na eksperymentowaniu i jest ogrom przepisów mojego autorstwa.
Nie lubię zachwalać swoich przepisów, ale czasem muszę, ponieważ mam wrażenie, że samo dzielenie się nimi to za mało.

Naleśniki zniknęły z talerzy w okamgnieniu. Podałam je ze śmietaną i jagodami.
Przygotuj;

2 szklanki mąka żytnia pełnoziarnista TOTA
1 litr mleka
2 duże jaja
łyżka oliwki
płaska łyżeczka soli

Wszystkie składniki włóż do misy blendera i zmiksuj ze sobą. Następnie smaż na teflonowej patelni z obu stron. Jeśli na powierzchni smażonego ciasta pojawią się pęcherzyki powietrza, wtedy należy przewrócić na drugą stronę.
Smacznego.



#totaksmakujezdrowie 
#totaksmakujegościnność
#totamąka
#dobramąka


17 komentarzy:

  1. Nigdy jeszcze nie robiłam naleśników z takiej mąki, ale chętnie sprawdzę jak wyjdą :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Kochana
    Dobrze, że mi przypomniałaś. Syn od kilku dni prosi o naleśniki właśnie!
    Takie pełnoziarniste też robię, bo zdrowe i smaczne:)
    Pozdrawiam serdecznie:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Oooo! To jest pomysł na dzisiejszy obiad. Naleśniki uwielbiam, takich jeszcze nie robiłam. Czas na eksperyment :)

    OdpowiedzUsuń
  4. A ja właśnie dzisiaj robiłam sobie zwykłe naleśniki z dżemem. Pychota.

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam naleśniki w każdym wydaniu. 😊

    OdpowiedzUsuń
  6. Jagody i śmietana to wszystko co potrzeba do szczęścia :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Pysznie wyglądają, takiej mąki nie widziałam, ale pewnie z innej żytniej pełnoziarnistej wyjdą - mam nadzieję że tak samo piękne i pyszne jak Twoje

    OdpowiedzUsuń
  8. Ooo ! Dla mnie to nowość warto spróbować;)

    OdpowiedzUsuń
  9. Będę musiała spróbować, wyglądają pysznie. :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Wyglądają apetycznie ale moja rodzinka raczej psioczyłaby, że z innej mąki. Ciężko mi ich przestawić na zdrową kuchnię :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Nie jadłam naleśników z takiej mąki warto zrobić. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  12. Przepysznie wyglądają :) Mi zwykle z takiej mąki nie wychodzą, ale ogólnie to nie mam talentów do robienia naleśników ;D

    OdpowiedzUsuń
  13. naleśniki w każdej postaci są pyszne, ja do swoich ostatnio dosypuję różne ziarenka żeby były ciekawsze :D

    OdpowiedzUsuń
  14. Koniecznie muszę kiedyś zrobić :-)

    OdpowiedzUsuń