GOFRY GRAHAMKI
Smaczne i chrupiące gofry z mąki pszennej graham. Możemy zrobić je w wersji słodkiej, jak ja zrobiłam lub słonej.
Składniki na ok. 10 sztuk;
2 szklanki mąki pszennej graham TOTA
3 jaja
szczypta soli
1 szklanka mleka
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki oleju kokosowego
2 małe łyżeczki cukru
olej kokosowy do smarowania gofrownicy
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. W osobnym naczyniu wymieszać resztę składników i dodać pianę z białek. Wymieszać łyżką.
Nakładać porcjami do gofrownicy.
Piec na złoty kolor.
Smacznego.
Pamiętam gofry z lat licealnych, lat 80-tych. Lubiłam te bez niczego:)
OdpowiedzUsuńTwoje wyglądają smacznie, no i są zdrowe, bo z dobrej mąki:)
U mnie nowy post- wiem, że nie wyświetla się w linkach u Was. Nie wiem, czego to przyczyna.
Serdecznosci zostawiam:)
Interesting post dear! thanks for sharing, xx
OdpowiedzUsuńTakie gofry wyglądają przepysznie. Pychota.
OdpowiedzUsuńSmakowite gofry :)
OdpowiedzUsuń"Chodzi" za mną gofrownica. Twoje gofry tak apetycznie wyglądają, że muszę coś z tym zrobić :)
OdpowiedzUsuńNie mam gofrownicy więc na razie muszę się obejść smakiem ;)
OdpowiedzUsuńWpraszam się na ...dwa gofry.
OdpowiedzUsuńWyglądają smakowicie.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
Wyglądają obłędnie ;-D
OdpowiedzUsuńPyszna i zdrowsza wersja gofrów.
OdpowiedzUsuńWłaśnie dziś wspominałam, że mam ochotę na gofry. Na pewno wykorzystam przepis. 😊
OdpowiedzUsuńLubimy gofry z mąki owsianej bo właśnie czuć ten smak zboża. Graham też smacznie brzmią :)
OdpowiedzUsuńtaka zdrowsza wersja gofrów, to podoba mi się :)
OdpowiedzUsuńciekawy przepis na gofry
OdpowiedzUsuńJak na tak grubą mąkę to wyszły wspaniale :-) Ja oczywiście wolę na słono, ale chyba nie z bananami :-D
OdpowiedzUsuńTakich nie robiłam. Mam przyrząd do gofrów , ale jakoś rzadko je robię. Miłego weekendu ☺🔆🔆
OdpowiedzUsuńMoja rodzinka uwielbia gofry w każdej postaci :-)Pyszne
OdpowiedzUsuńOstatnio miałam wielką ochotę na gofry, więc podkradam kilka :D
OdpowiedzUsuń