CZEKOLADOWE PĄCZKI
Pyszne i mocno czekoladowe pączki z piekarnika. Przepis prosty i wyjdzie każdemu.
Składniki na 16 sztuk;
1 żółtko
2 całe jaja
175 ml. wody
125 g. mąki
70 g. masła
30 g, cukru
2 łyżki kakao
szczypta soli
W rondlu topimy masło z wodą, cukier i sól. Podgrzewamy, aż do zagotowania. Na gotujące mokre składniki, wsypać mąkę wymieszaną z kakao. Mieszać energicznie. Zdjąć z ognia i wystudzić. Masa ma odchodzić od boków naczynia. Dodać żółtko, a następnie całe jaja. Wymieszać mikserem.
Surowe ciasto włożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać dyski o średnicy 10 cm.
Piec 25-30 minut w 190*
Jeszcze ciepłe posypałam cukrem pudrem.
Smacznego.
Przepis podobny do ptysi. Pączki na pewno bardzo smakowały. Miłego weekendu ☺🔆🔆
OdpowiedzUsuńUwielbiam wszystko, co czekoladowe. 😊
OdpowiedzUsuńJej, nie pokazuj mi takich pyszności. Mniam, mniam.
OdpowiedzUsuńPyszności:)
OdpowiedzUsuńwoow jakie świetne
OdpowiedzUsuńMusze kiedyś zrobić :)
OdpowiedzUsuńWspaniałe ptysiowe pączuszki. W wersji czekoladowej jeszcze nie próbowałam:)
OdpowiedzUsuńWyglądają kusząco, a skoro są łatwe w wykonaniu, to nie ma się co zastanawiać, tylko trzeba robić :)
OdpowiedzUsuńWyglądają przepysznie.
OdpowiedzUsuńMiłej niedzieli:)
O jakie cudne ! Czekoladowym nigdy nie jadłam, ale wiem że na pewno bardzo by mi smakowało :D
OdpowiedzUsuńWypróbuję ten przepis, wyglądają pysznie :)
OdpowiedzUsuńLovely post dear! Have a great week! xx
OdpowiedzUsuńPyszniutkie :)
OdpowiedzUsuńŚwietne,coś dla moich chłopaków :-)
OdpowiedzUsuń