KREM DAKTYLOWY
Smaczne i domowe smarowidło. Krem czekoladowy z daktyli można użyć do naleśników, ciast, deserów i zajadać solo.
Potrzebne nam będą dwa składniki. Niektórzy dodają jeszcze miód, ale jak dla mnie jest to zbyteczne. Daktyle posiadają wystarczająco dużo słodyczy.
Przygotuj;
300 g. daktyli bez pestek
2 kopiate łyżki gorzkiego kakao
wrzątek
Daktyle należy wypłukać na sitku. Wsypać je do wysokiej szklanki i zalać wrzątkiem. Odstawić na dwie godziny.
Po tym czasie wodę odlać, a daktyle zmiksować blenderem. Dosypać kakao. Dokładnie wymieszać.
I gotowe.
Smacznego.
Proste a smaczne tak można krotko podsumować. Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńNie jadłam jeszcze takiego kremu.
OdpowiedzUsuńNa pewno zrobię ten krem. 😊
OdpowiedzUsuńjak długo można go przechowywać? :)
OdpowiedzUsuń