piątek, 9 sierpnia 2019

Budyń z kaszy manny




BUDYŃ Z KASZY MANNY




Budyń z kaszy manny, lekki i aksamitny. Dodatki w postaci pulpy z mango, rodzynek i lekko kwaśnych świeżych owoców, tworzą doskonałą całość.

Składniki na dwie porcje;

1 i 1/2 szklanki mleka
3 duże łyżki kaszy manny TOTA
1 surowe żółtko
1 łyżka cukru
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

Do dekoracji;

6 łyżek pulpy z mango 
1 łyżka rodzynek 
nektarynka
jeżyny


Szklankę mleka zagotować z cukrem. W osobnym naczyniu, w pozostałym zimnym mleku wymieszać kaszę mannę, żółtko, ekstrakt z wanilii.
Wymieszane składniki wlać na gotujące mleko z cukrem. Gotować, mieszając jeszcze ok 3-5 minut.
Masę budyniową wlać do salaterek. Wystudzić i schłodzić w lodówce.
Podawać z owocami.

Smacznego.



12 komentarzy: