BUDYŃ Z KASZY MANNY
Budyń z kaszy manny, lekki i aksamitny. Dodatki w postaci pulpy z mango, rodzynek i lekko kwaśnych świeżych owoców, tworzą doskonałą całość.
Składniki na dwie porcje;
1 i 1/2 szklanki mleka
3 duże łyżki kaszy manny TOTA
1 surowe żółtko
1 łyżka cukru
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
Do dekoracji;
6 łyżek pulpy z mango
1 łyżka rodzynek
nektarynka
jeżyny
Szklankę mleka zagotować z cukrem. W osobnym naczyniu, w pozostałym zimnym mleku wymieszać kaszę mannę, żółtko, ekstrakt z wanilii.
Wymieszane składniki wlać na gotujące mleko z cukrem. Gotować, mieszając jeszcze ok 3-5 minut.
Masę budyniową wlać do salaterek. Wystudzić i schłodzić w lodówce.
Podawać z owocami.
Smacznego.
Fajnie całość wygląda :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam kaszę mannę
OdpowiedzUsuńPychotka
OdpowiedzUsuńSmakowicie wygląda:)
OdpowiedzUsuńO ja pycha :)
OdpowiedzUsuńRobię taki budyń a,le bez żółtka. Jest pyszny. 😊
OdpowiedzUsuńWspaniały deser . Miłego weekendu. 😊🔆
OdpowiedzUsuńPrzyznam, że nie jadłam jeszcze takiego deseru.
OdpowiedzUsuńTaką kaszę pamiętam z dzieciństwa. Pyszności!
OdpowiedzUsuńCiekawy, musi być pyszny ;-D
OdpowiedzUsuńWspaniały i jak pięknie podany :-)Coś dla dużych i małych :-)
OdpowiedzUsuńmój ulubiony;)
OdpowiedzUsuńPewnie smaczny, ale ja od maleńkości wolę kisiel, bo mleko nie bardzo !
OdpowiedzUsuńNigdy nie zrozumiem, po co pisać nic nie wnoszące komentarze, które tylko zaśmiecają stronę. Opinie osób, które wykonały deser, to tylko niewielka część wszystkich wpisów. Kogo to ochodzi, czy kasza manna to jego ulubiona i że woli kisiel niż budyń? Nie sądzę, aby ta wiedza była potrzebna autorce do szczęścia :) A przechodząc do meritum, w jakim celu dodaje się żółtko de deseru?
OdpowiedzUsuń