piątek, 23 września 2016

zupa fasolowa

Zawsze lubiłam zupy ze świeżej fasoli z dużą ilością jarzyn i śmietany.





Każdy ma swój sprawdzony przepis na taką zupę. Świeżo łuskana fasola, jarzyny,  2 łyżki przecieru pomidorowego (dla koloru), majeranek, liść laurowy, sól, pieprz. Dużo śmietany i kawałek wędzonego boczku. Wszystko razem gotujemy, doprawiamy...
Siadamy i zajadamy. Smacznego :)



10 komentarzy:

  1. Na pewno jest pyszna, strasznie dawno już nie jadłam takiej zupki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam pyszna zupka kochana :-) na jesienne obiady idealna :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nasza babcia robiła najlepszą taką zupę :) Aż chce się wrócić do dzieciństwa :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam takie zupy. U nas często robi się zupki z fasolką:-) Są nie tylko smaczne, ale i zdrowe:-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Przepyszna <3 Uwielbiamy takie. Trzymamy się zasady...zupa co drugi dzień ;)

    OdpowiedzUsuń