1/2 kg solonych śledzi 1,2 kg cebuli puszka groszku mały majonez Kielecki zalewa; 1 szklanka wody 2 łyżki cukru 2 łyżki octu 10% Pieprz w ziarnach, ziele ang. 3 szt. Liść laurowy 3 szt. |
1/2 kg solonych śledzi 1,2 kg cebuli puszka groszku mały majonez Kielecki zalewa; 1 szklanka wody 2 łyżki cukru 2 łyżki octu 10% Pieprz w ziarnach, ziele ang. 3 szt. Liść laurowy 3 szt. |
Mój mąż bardzo takie lubi :)
OdpowiedzUsuń😆😃😅
Usuńśledzie u nas mają wzięcie w okolicach Świąt, ale narobiłaś mi smaka już teraz;)
OdpowiedzUsuńCieszy mnie to, że narobiłam Ci smaka :)Pozdrawiam serdecznie.
UsuńUwielbiam śledzie :)
OdpowiedzUsuńDzięki Danusiu :)
UsuńZ cebulka..najprostsze..a najbardziej je lubię ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiamy śledzie w każdej postaci. Małgosiu, wyglądają obłędnie <3 Pozdrawiamy :*
OdpowiedzUsuńDziękuję i również Was pozdrawiam ;)
UsuńKiedyś nawet lubiłyśmy śledzie, teraz jakoś niespecjalnie nas do nich ciągnie :)
OdpowiedzUsuńJaki ciekawy dodatek groszku! Tak jeszcze nie robiłam, koniecznie muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuńSmakowity pomysł :)
OdpowiedzUsuńUwielbiamy dobre śledzie. Dosyć często goszczą na naszym stole.
OdpowiedzUsuńWypróbuję z groszkiem mrożonym. Jakoś nie przepadam za groszkiem z puszki zbyt dużo w nim konserwantów.
Pozdrawiam:)