sobota, 3 września 2016

Surówka z kapusty

Tą surówkę robiła moja mama. Dawniej na nią kręciłam nosem. Teraz doceniam jej smak i wartości odżywcze.



Mała główka kapusty zwykłej
kminek, sól, oliwka
3 jabłka starte ze skórką.

Kapustę ścieramy na grubych oczkach.
Doprawiamy oliwką, solą.
Dodajemy starte jabłka.

Polecam do mięs i dań obiadowych.


16 komentarzy:

  1. Wymarzona surówka do obiadu <3 Pyszna i zdrowa <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Pycha, bardzo lubię takie sałatki. W sam raz do obiadku :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja Małgoś dodaję jeszcze marchewkę i skórkę z cytryny, takie moje dziwactwo :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pyszną robisz, dodaję tez orzechy włoskie. Pozdrawiam.

      Usuń
  4. Bardzo lubię surówki z kapusty:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Sałatka z kapuchy - samo zdrowie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Po prostu uwielbiam taką suróweczkę :-)

    OdpowiedzUsuń
  7. Prosta i smaczna surówka, takie są najlepsze :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Fajna surówka, pasuje do wszystkiego :)

    OdpowiedzUsuń
  9. To nam takie suróweczki kojarzą się z babcią :D Zawsze robiła ich kilka różnych wariantów smakowych, miałyśmy też swoją ulubioną oczywiście :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Ty wiesz, że ja też na "stare lata" polubiłam takie surówki?! A w dzieciństwie ich nie cierpiałam ;) Są takie proste i szybkie do zrobienia i rewelacyjnie do obiadu mięsnego pasują :)

    OdpowiedzUsuń
  11. wszystko fajnie, ale nie lubię kminku jak dla mnie do zastąpienia :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Uwielbiam takie surówki.Mniam mniam :-)

    OdpowiedzUsuń