Bakłażan, cukinia i grillowana papryka. Podana z przyprawami i jasnym sosem. Gotowy sos firmy Łowicz ma lekki posmak sera, topionego i parmezanu. Dlatego trafił w moje smaki i gust.
Zrobiłam wobec tego kolejny przepis z jego zastosowaniem. Polecam.
GRILLOWANE WARZYWA Z SOSEM JASNYM
1 bakłażan
1 cukinia
1 papryka czerwona
Sos Jasny Uniwersalny Łowicz
olej do smażenia
sól
tymianek
przyprawa do sałatek w młynku
Warzywa kroimy w wzdłuż na cienkie plastry
Bakłażana solimy i odstawiamy na 1/2 godziny, aby puścił sok. Sok ma brązowawy kolor i należy go wylać.
Paprykę kroimy w podłużne cząstki
Każdy plaster warzywa grillujemy na posmarowanej oliwką patelni.
Doprawiamy przyprawą do sałatek.
Podajemy z Jasnym Sosem Łowicz i tymiankiem.
Smacznego.
Cukinia i bakłażan. Bardzo lubię te warzywa. Za surową papryką nie przepadam, ale pieczoną czy grillowaną już tak. Sosu nigdy nie próbowałam, ale zachęciłaś mnie do jego zakupu. Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńnie ma to jak talerz warzyw:)
OdpowiedzUsuńwyglada przepysznie lubie takie warzywka.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Karina
Super pomysł :) Takie grillowane warzywka na pewno smakują świetnie :)
OdpowiedzUsuńPychotka ☺
OdpowiedzUsuńBakłażan, cukinia, papryka grillowana to moje smaki.
OdpowiedzUsuńJedynie dla Eryka kupuję i to sporadycznie gotowe sosy. Ja ich nie jem.
Pozdrawiam:)
A jak w ogóle smakuje ten gotowiec z Łowicza??
OdpowiedzUsuńJasny sos ma smak sera topionego i parmezanu.
UsuńPysznie wyglądają:)))Pozdrawiam serdecznie:)))
OdpowiedzUsuńPyszni i zdrowo :) Mniam...
OdpowiedzUsuńTakie warzywa muszą świetnie smakować ;)
OdpowiedzUsuńSmaczna propozycja :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł z tymi warzywami :)
OdpowiedzUsuńLubię takie warzywka:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam warzywa grillowane. One wspaniale smakują ☺
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie,
Patryk
Właśnie naszła mnie ochota na grillowane warzywka :D
OdpowiedzUsuń