Nadzienie do placków zrobiłam z płatów kotletów sojowych. Odpowiednio przygotowane są świetną alternatywa dla mięsa. Polecam gorąco.
Na 9 placków tortilli -przepis
1/2 małej kapusty pekińskiej
1/2 puszki kukurydzy
pęczek szczypiorku
pomidorki koktajlowe
sos tatarski
opakowanie kotletów sojowych
1/2 litra bulionu warzywnego
łyżeczka przyprawy gyros.
Kapustę szatkujemy, solimy. Szczypiorek siekamy.
W osobnym naczyniu należy zagotować bulion z gyrosem. Gdy zacznie się gotować, wrzucić suche kotlety sojowe. Wyłączyć i trzymać pod przykryciem 7 minut. Po tym czasie wyjąc i położyć na sitku, aby je troszkę odsączyć.
Dla mnie to dobra opcja, gorzej dla mojego męża. On musi mieć mięso :)
OdpowiedzUsuńPlacki wyglądają przepysznie. Jest już bardzo późno, a mi na widok tortilli ślinka cieknie:)
OdpowiedzUsuńBardzo apetycznie wygląda :) Zjadłabym pomimo późnej pory :)
OdpowiedzUsuńWypełniona po brzegi i z pewnością smaczna :)
OdpowiedzUsuńlubię kotlety sojowe ;)
OdpowiedzUsuńPyszna propozycja:)
OdpowiedzUsuńpyszny przepis :)
OdpowiedzUsuńlubię kotlety, ale w takiej wersji jeszcze nie jadłam:)
Pyszności, bardzo lubię tortille :-0
OdpowiedzUsuńFajny przepis, takiej tortilli jeszcze nie jadłam :-)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł, ja akurat lubię kotlety sojowe, więc takie danie na pewno by mi smakowało :)
OdpowiedzUsuńMałgosiu to ja się wpraszam na takie pyszności :-)
OdpowiedzUsuńA mnie zachęciło bardzo:))chętnie wypróbuję:))Pozdrawiam serdecznie:))
OdpowiedzUsuńCzuję, że bardzo by mi takie danie smakowało - jest pysznie wypchane warzywami ;)
OdpowiedzUsuńsuper, właśnie taką bym dzisiaj zjadła :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam tortille!!! Pyszności!!! Serdecznie pozdrawiam:))
OdpowiedzUsuńWyglądają pysznie☺
OdpowiedzUsuńPekińska kapusta! Tego mi brakowało w tortillach, które do tej pory robiliśmy z chłopakiem. Teraz juz będę o niej pamiętała.
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł. Aż ślinka cieknie :)
OdpowiedzUsuńNa taką wersję tortilli chętnie bym się skusiła :)
OdpowiedzUsuńAle super pomysł na wykorzystanie kotletów sojowych! Mój je uwielbia, więc taki obiad zrobiłby furorę :)
OdpowiedzUsuńCzęsto robię tortille. Są pyszne. W tej wersji są najlepsze.
OdpowiedzUsuńJakie pomysłowe tortille :) Pysznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńJaka pyszna aż zgłodniałam na jej widok :)
OdpowiedzUsuńŚwietna przekąska i smakowita. Bardzo lubię takie.
OdpowiedzUsuńPyszna propozycja na kolację! :)
OdpowiedzUsuńNie przepadamy za takimi potrawami ale w Twojej wersji to już inna sprawa :D
OdpowiedzUsuńJakoś nie jestem fanką kotletów sojowych, chyba bym tam mielone kotleciki wsadziła ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam tortille w każdym wydaniu! Ta wygląda bardzo smacznie :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam, Tak Po Prostu BLOG :)
Ooooo już wiem, co zrobię na obiad w Tym tygodniu!:-)
OdpowiedzUsuńPrzepyszna tortilla ☺
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Patry