Kilka dni temu otrzymałam do testowania kremy do ciast i tortów firmy Lauretta.
Są w bardzo wygodnych litrowych opakowaniach. Na ich końcu znajduje się specjalny otwór, umożliwiający wkręcenie tutek do wyciskania masy. Tutki otrzymujemy w zestawie.
Krem jest delikatny i aksamitny i nie zawiera grudek. Wprost idealny. Dekoruje się nim wygodnie. Worek po zużyciu wyrzucamy.
Jeśli nie zużyjemy wszystkiego, umieszczamy w lodówce lub zamrażalniku.
Smaki kremów są wyraźne. Jeśli jest to wanilia, to rzeczywiście pachnie wanilią, a nie ma jedynie jej posmaku.
Jedną rzeczą, którą bym zmieniła, jest słodycz. Jak dla mnie mogły by, być mniej słodkie.
Jednak nie ma to większego znaczenia, jeśli podamy krem z kwaśnymi owocami np. malinami.
4 jaja
1/2 szklanki mąki pszennej
1/3 szklanki cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
krem waniliowy Lauretta
maliny (u mnie mrożone)
Białka oddzielić od żółtek. Ubić na sztywno, pod koniec ubijania powoli dodawać cukier. Następnie po jednym żółtku i mąkę przesiana z proszkiem do pieczenia.
Biszkopt piec w tortownicy o śr. 16 cm. 150*-ok. 20 minut.
Po upieczeniu, wystudzić, przeciąć w poprzek. W górnej części wyciąć koło. Uzupełnić masą i udekorować malinami.
Smacznego.
Apetyczne ciacho :)
OdpowiedzUsuńWygląda po królewsku :)
UsuńTaki gotowy krem jest idealny, gdy zależy nam na szybkim przygotowaniu ciasta. Nigdy jeszcze tego typu opakowań z nadzieniem nie widziałam w sprzedaży. Twój biszkopcik z dodatkiem malin wygląda bardzo apetycznie:)
OdpowiedzUsuńDorotko gotowy krem jest to duża pomoc w kuchni i oszczędność czasu :)
UsuńŁadniutki, apetyczny a nawet kuszący :)
OdpowiedzUsuńŁadniutki, apetyczny a nawet kuszący :)
OdpowiedzUsuńKuszący ten tort
OdpowiedzUsuńTakie woreczki nie koniecznie trzeba wyrzucać :) Można umyć, osuszyć i możemy raki worek ponownie wykorzystać do dekorowania ciast np. własnoręcznie przyrządzonym kremem ☺
OdpowiedzUsuńCiasto wygląda przepysznie ☺ Bardzo lubię ciasta biszkoptowe z kremem lub bitą śmietaną ☺
Pozdrawiam serdecznie,
Patryk
Wygląda apetycznie.
OdpowiedzUsuńJestem ciekawa w jakiej cenie jest taki krem?
Serdecznie pozdrawiam:)
Wygląda po prostu obłędnie.
OdpowiedzUsuńChętnie bym skosztowała:))Pozdrawiam serdecznie:))
OdpowiedzUsuńZapewne jest smaczny i pięknie wygląda.
OdpowiedzUsuńTorcik wyszedł pierwsza klasa :D
OdpowiedzUsuńTakie kremy są nie dla mnie, ale cały tort bardzo mi się podoba, wygląda smakowicie ;)
OdpowiedzUsuńCudowna klasyka, biszkopt, krem waniliowy i maliny :) czego chcieć więcej?
OdpowiedzUsuńCudowny <3 Zrobiłam się głodna od samego patrzenia :)
OdpowiedzUsuńwygląda bardzo bardzo smacznie:)
OdpowiedzUsuńAle śliczny biszkopcik porwałabym CI kawałeczek:)
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńAle ciekawe te kremy :) Nie lubimy gotowców ale fajne jest to, że zawsze mogą być pod ręką i ciacho dla gości raz, dwa zrobione :)
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie:))
OdpowiedzUsuńAle smakowicie się prezentuje :)
OdpowiedzUsuń