Jest to danie kuchni wegetariańskiej. Kluski wykonane z serków homogenizowanych ze smażonymi pieczarkami. Polecam.
Kluski;
2 serki homogenizowane naturalne
2 jaja
4 łyżki mąki pszennej
1 łyżka skrobi ziemniaczanej
1/3 łyżeczka soli
kilka pieczarek
sól do smaku
pieprz
papryka czerwona słodka
oliwka do smażenia
Serki należy wymieszać z jajami, mąką pszenną i skrobią, dodać sól.
Odstawić na 10 minut.
Nakładać na gotującą osoloną wodę, przy pomocy dwóch łyżek. Gotować od momentu wypłynięcia na wierzch, około minutę.
Pieczarki pokroić i usmażyć na oliwce w przyprawach.
Podawać z ugotowanymi kluskami.
Smacznego.
Lubię twarogowe kluski, ale jadam zawsze z kwaśną śmietaną :)
OdpowiedzUsuńDawno nie jadłam takich pieczarek, a połączenie z kluseczkami kusi :)
OdpowiedzUsuńhttps://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
U nas dzisiaj też grzybki były tylko z placuszkami:)))Pozdrawiam serdecznie:))
OdpowiedzUsuńPysznie wyglądają twarogowe kluseczki :) Ja bardo lubię je jeść na słodko :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia,
Patryk
Kochana bardzo fajne danie :-)
OdpowiedzUsuńŚwietne kluseczki :)
OdpowiedzUsuńMoja mama twarogowe kluski podawała ze zmiksowanymi z cukrem i śmietaną truskawkami. W wydaniu wytrawnym, z pieczarkami, muszą być bardzo smaczne:)
OdpowiedzUsuńApetyczne jedzonko :)
OdpowiedzUsuńNa pewno smakowały genialnie ;)
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo apetycznie.
OdpowiedzUsuńJa takich klusek nie jadłam chętnie spróbuje.Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńCiekawy przepis, nigdy takich klusek nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńPyszny obiadek :)
OdpowiedzUsuńPyszny obiadek :)
OdpowiedzUsuńProste danie;)
OdpowiedzUsuńPysznie się prezentuje taki obiadek :)
OdpowiedzUsuńKluski jak kluski, ale te pieczarki! Uwielbiam!
OdpowiedzUsuń