BIAŁA KIEŁBASA W CEBULI
Doskonałe, aromatyczne danie. Bardzo lubię tak przygotowane kiełbaski. Oddają one swój aromat i przyjmują go również z przypraw jakie dodaję. Polecam.
8 szt, białej kiełbasy
1 kg. cebuli
1 liść laurowy
3 ziarna ziela angielskiego
łyżeczka kminku
sól
łyżeczka słodkiej papryki
1 starta marchew
ziarna pieprzu oraz trochę zmielonego
oliwka do podsmażenia cebuli
Cebulę obrać i pokroić na kawałki, podsmażyć z przyprawami na oliwce, gdy cebula lekko się zarumieni należy dolać troszkę wody. Dusić pod przykryciem.
W naczyniu żaroodpornym poukładać kiełbaski, zalać masą cebulową. Kiełbasy nakłuć w kilku miejscach, podczas pieczenia odwrócić je na drugą stronę.
Piec w piekarniku w 180*- 30 minut
Coś dla mojej rodzinki, bo ja jestem wegetarianką. 😊
OdpowiedzUsuńWygląda że Wow ;-D
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam taką kiełbaskę jednak robię ją bardzo sporadycznie.
OdpowiedzUsuńMiłej niedzieli, Małgosiu:)
Bardzo lubię białą kiełbasę. Mniam, mniam.
OdpowiedzUsuńPrzepysznie :) Ogólnie rzadko jem białą kiełbasę, najlepiej smakuje na
OdpowiedzUsuńświęta dlatego już niedługo będę ją przyrządzać, szykuje się pysznie :)
Pozdrawiam ciepło ♡
Na święta pasuje idealnie :)
OdpowiedzUsuńKilka lat temu zapiekałam białą kiełbasę w dużej ilości pora. Smakowała wspaniale. Myślę, że wariant z cebulą też musi pysznie smakować:)
OdpowiedzUsuńNie moje smaki ;)
OdpowiedzUsuńO mniam! Uwielbiam białą kiełbasę, a w takim wydaniu musi smakować wybornie! :)
OdpowiedzUsuńW takim wydaniu jeszcze nie jadłam
OdpowiedzUsuńPyszne danie :-)
OdpowiedzUsuń