niedziela, 14 kwietnia 2019

Biała kiełbasa w cebuli





BIAŁA KIEŁBASA W CEBULI




Doskonałe, aromatyczne danie. Bardzo lubię tak przygotowane kiełbaski. Oddają one swój aromat i przyjmują go również z przypraw jakie dodaję. Polecam.

8 szt, białej kiełbasy
1 kg. cebuli
1 liść laurowy
3 ziarna ziela angielskiego
łyżeczka kminku
sól
łyżeczka słodkiej papryki
1 starta marchew
ziarna pieprzu oraz trochę zmielonego
oliwka do podsmażenia cebuli

Cebulę obrać i pokroić na kawałki, podsmażyć z przyprawami na oliwce, gdy cebula lekko się zarumieni należy dolać troszkę wody. Dusić pod przykryciem.
W naczyniu żaroodpornym poukładać kiełbaski, zalać masą cebulową. Kiełbasy nakłuć w kilku miejscach, podczas pieczenia odwrócić je na drugą stronę.


Piec w piekarniku w 180*- 30 minut




12 komentarzy:

  1. Coś dla mojej rodzinki, bo ja jestem wegetarianką. 😊

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam taką kiełbaskę jednak robię ją bardzo sporadycznie.
    Miłej niedzieli, Małgosiu:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię białą kiełbasę. Mniam, mniam.

    OdpowiedzUsuń
  4. Przepysznie :) Ogólnie rzadko jem białą kiełbasę, najlepiej smakuje na
    święta dlatego już niedługo będę ją przyrządzać, szykuje się pysznie :)
    Pozdrawiam ciepło ♡

    OdpowiedzUsuń
  5. Na święta pasuje idealnie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Kilka lat temu zapiekałam białą kiełbasę w dużej ilości pora. Smakowała wspaniale. Myślę, że wariant z cebulą też musi pysznie smakować:)

    OdpowiedzUsuń
  7. O mniam! Uwielbiam białą kiełbasę, a w takim wydaniu musi smakować wybornie! :)

    OdpowiedzUsuń
  8. W takim wydaniu jeszcze nie jadłam

    OdpowiedzUsuń