WIOSENNA ZUPA WARZYWNA
Doskonała, pełna jarzyn i świeżego koperku, aromatyczna wiosenna zupa. Zmęczenie wiosenne minie, poczujesz się wzmocniony i syty.
Składniki;
500 g. pieczarek
pęczek koperku
1 duża marchew
kawałek białej części selera
kilka centymetrów pora
kilka ziemniaków
1 cebula
2 ząbki czosnku
kilka łyżek oliwki do smażenia cebuli
kostka serka topionego
sól, pieprz kolorowy świeżo mielony
Pieczarki obrać i pokroić, marchew, seler obrać i zetrzeć na tarce. Cebulę i ziemniaki pokroić w kostkę. Cebulkę podsmażyć na oliwce, ziemniaki gotować z pozostałymi warzywami, aż zmiękną.
Pod koniec gotowania wrzucić pokrojonego pora, podsmażoną cebulkę i poszatkowany koperek.
Doprawić do smaku, Zagęścić serkiem topionym.
Smacznego.
Super zupka na rozgrzanie, u mnie pada śnieg ;-D
OdpowiedzUsuńChętnie sobie ugotuję. 😊
OdpowiedzUsuńMój mąż uwielbia jeść takie zupy warzywne.
OdpowiedzUsuńTakie zupki zawsze dobrze smakują ;)
OdpowiedzUsuńRównież dziękuje za dodanie do listy, pozdrawiam ;-D
OdpowiedzUsuńNie wpadłam na to, by użyć pieczarek do takiej zupy :D
OdpowiedzUsuńApetycznie zupka wygląda chętnie bym zjadła . Pozdrawiam serdecznie .
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie zupy:))Pozdrawiam serdecznie:))
OdpowiedzUsuńNa pewno jest pyszna :)
OdpowiedzUsuńTakie zupy o tej porze najbardziej lubie :D
OdpowiedzUsuń