piątek, 12 kwietnia 2019

Wiosenna zupa warzywna



WIOSENNA ZUPA WARZYWNA



Doskonała, pełna jarzyn i świeżego koperku, aromatyczna wiosenna zupa. Zmęczenie wiosenne minie, poczujesz się wzmocniony i syty.

Składniki;

500 g. pieczarek
pęczek koperku
1 duża marchew
kawałek białej części selera
kilka centymetrów pora
kilka ziemniaków
1 cebula
2 ząbki czosnku
kilka łyżek oliwki do smażenia cebuli
kostka serka topionego
sól, pieprz kolorowy świeżo mielony

Pieczarki obrać i pokroić, marchew, seler obrać i zetrzeć na tarce. Cebulę i ziemniaki pokroić w kostkę.  Cebulkę podsmażyć na oliwce, ziemniaki gotować z pozostałymi warzywami, aż zmiękną.
Pod koniec gotowania wrzucić pokrojonego pora, podsmażoną cebulkę i poszatkowany koperek.
Doprawić do smaku, Zagęścić serkiem topionym.

Smacznego.



10 komentarzy: