GROCH Z KAPUSTĄ
Groch z kapustą bardzo lubię i często robię. Używam kapusty słodkiej i drobnej białej fasolki.
Składniki na posiłek dla kilku osób;
Mała główka kapusty
500 g. drobnej fasoli
łyżka przecieru lub keczupu
pieprz czarny świeżo mielony
sól morska
papryka słodka
dwie łyżki masła
majeranek
Kapustą poszatkować, doprawić i dusić odkrytą na małej mocy palnika. Gdy zmięknie, należy przełożyć na patelnię i dodać masło. Lekko ja podsmażyć i odstawić.
Fasolkę namoczyć, najlepiej dzień wcześniej. Ugotować do miękkości.
Ugotowaną wymieszać z kapustą. Doprawić swoimi ulubionymi przyprawami.
Smacznego.
mama kiedyś na święta robiła, dość smaczne danie:)
OdpowiedzUsuńPychota. Bardzo lubię groch z kapustą.
OdpowiedzUsuńUwielbiam kapustę kiszoną z grochem oraz białą kapustę z fasolką (może być biała, kolorowa fasolka).
OdpowiedzUsuńNarobiłaś mi ogromnej ochoty, więc muszę taka przygotować.
Pozdrawiam:)
Nigdy nie jadłam ale lubię kapustę . Z grochem nie jadłam ;)
OdpowiedzUsuńnarobiłaś mi smaku :)
OdpowiedzUsuń