środa, 3 kwietnia 2019

Groch z kapustą czyli mishmash



GROCH Z KAPUSTĄ


Groch z kapustą bardzo lubię i często robię. Używam kapusty słodkiej i drobnej białej fasolki.
Składniki na posiłek dla kilku osób;

Mała główka kapusty
500 g. drobnej fasoli
łyżka przecieru lub keczupu 
pieprz czarny świeżo mielony
sól morska
papryka słodka 
dwie łyżki masła
majeranek

Kapustą poszatkować, doprawić i dusić odkrytą na małej mocy palnika. Gdy zmięknie, należy przełożyć na patelnię i dodać masło. Lekko ja podsmażyć i odstawić.

Fasolkę namoczyć, najlepiej dzień wcześniej. Ugotować do miękkości.
Ugotowaną wymieszać z kapustą. Doprawić swoimi ulubionymi przyprawami.

Smacznego.

5 komentarzy:

  1. mama kiedyś na święta robiła, dość smaczne danie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pychota. Bardzo lubię groch z kapustą.

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam kapustę kiszoną z grochem oraz białą kapustę z fasolką (może być biała, kolorowa fasolka).
    Narobiłaś mi ogromnej ochoty, więc muszę taka przygotować.
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Nigdy nie jadłam ale lubię kapustę . Z grochem nie jadłam ;)

    OdpowiedzUsuń