KOTLETY MIELONE
Z RZEŻUCHĄ
Bardzo delikatne w smaku kotlety z dodatkiem pikantnej rzeżuchy.
500 g. piersi z indyka
2 jaja
1 bułka
szklanka mleka
1 średnia cebula
rzeżucha dosyć sporo
4 łyżki bułki tartej
sól
pieprz czarny świeżo mielony
1 łyżeczka papryki wędzonej
Bułka tarta do obtoczenia kotlecików
Mięso należy zmielić, dodać bułkę namoczoną w mleku, uprzednio wyciśniętą, jaja, posiekaną cebulę, rzeżuchę oraz przyprawy.
Farsz wymieszać. Formować kotleciki, obtaczać je w bułce tartej. Smażyć z obu stron.
Smacznego.
Tym razem mięso zamienię na soczewicę lub stoję. 😊
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie i zapraszam w moje skromne blogowe progi. 😊
Takich kotletów jeszcze nie jadłam.
OdpowiedzUsuńFajny pomysł, w ten sposób jeszcze nie używałam rzeżuchy :)
OdpowiedzUsuńKotleciki fajna sprawa ;)
OdpowiedzUsuńKotleciki mielone bardzo lubię i chętnie dodam rzeżuchy:))Pozdrawiam serdecznie:))
OdpowiedzUsuńMuszę dodać rzeżuchy następnym razem :-)
OdpowiedzUsuńMoja już wysoka,wypróbuję ☺
OdpowiedzUsuńUwielbiam rzeżuchę więc takie kotleciki na pewno bto mi posmakowały :)
OdpowiedzUsuńz rzeżuchą jeszcze nie jadłam
OdpowiedzUsuńNigdy takich nie jadłam :D
OdpowiedzUsuńFajnie pomyślane, uwielbiam smak rzeżuchy ;-D
OdpowiedzUsuńWygląda fajnie. Chętnie bym spróbowała nowych smaków :)
OdpowiedzUsuńPyszne kotlety! Dodatek rzeżuchy bardzo ciekawy.
OdpowiedzUsuńJadłabym.
Lubie mielone i zawsze staram się coś do nich dodać :) Super :D
OdpowiedzUsuńtakim kotlecikiem bym nie pogardziła
OdpowiedzUsuńMoje mielone też są zawsze "napakowane":)
OdpowiedzUsuńA, to świeżymi ziołami, serami różnymi, grzybami lub żurawiną:)
Smacznie pozdrawiam:)
W sumie tam też rzeżucha pasuje, nie tylko na kanapki :D
OdpowiedzUsuń