piątek, 14 października 2016

Pure z dyni

Ogarnął mnie dyniowy szał :). Gdy kroję dynię, tak pięknie pachnie, więc chcę to robić często i wymyślam coraz to nowe pomysły z jej udziałem :).
Dzisiaj zrobiłam pure z dyni z dodatkiem papryki chilli.




Składniki ;

 1 kg obranej dyni
2 pomidory
papryczka chilli 1 cm. (tak jak widać na zdjęciu)
1 litr ulubionego wywaru (u mnie rosół warzywny)
łyżka masła
2 nieduże ziemniaki
2 papryki czerwone
2 ząbki czosnku
Przyprawy;

bazylia, sól.

Dynię, ziemniaki, pomidory ze skórką,papryki, czosnek, papryczkę gotujemy w rosole.
Gdy warzywa zmiękną miksujemy blenderem. Doprawiamy do smaku i dodajemy masło.

Smacznego:)


Jemy sezonowo! Jesień

12 komentarzy:

  1. Uwielbiam i zawsze robię spory zapas :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja mam brak czasu na robienie zapasów w tym roku.

      Usuń
  2. Cześć szalona, no to teraz czekamy na przepisy :)

    OdpowiedzUsuń
  3. A ja jeszcze nic z dyni w tym roku nie zrobiłam, a tu takie specjały :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Na pewno się się przyda do jakichś pyszności :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam takie dyniowe szaleństwa. :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. smakowite :) i do tego ten kolor :D

    OdpowiedzUsuń
  7. na ostro zup czy puree nie lubimy ale ze zwykłą papryką też wyjdzie smacznie :)

    OdpowiedzUsuń