Wcześniej je zamarynowałam w oliwce z przyprawami.
1/2 kg mięsa z kurczaka (gulaszowe)
1/3 szklanki oliwkisól, pieprz, curry, czosnek granulowany
jajko, bułka tarta, olej do smażenia.
Przygotowanie;
Mięso kroimy na mniejsze kawałki zalewamy oliwką i wsypujemy przyprawy.
Odstawiamy na 1/2 godziny od czasu do czasu mieszając.
Następnie panierujemy i smażymy.
Podajemy z sosem barbecue.
Mniam, dawno nie robiłam:)
OdpowiedzUsuńWspaniałe pyszności kochana :)
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczne kąski, chętnie się poczęstuję :)
OdpowiedzUsuńJa bym zjadła z sosem czosnkowym. Pysznie :)
OdpowiedzUsuńMMmmm Małgoś ale rarytasy.... :)
OdpowiedzUsuńpyszne:)
OdpowiedzUsuńUrocze zdjęcia :) Kojarzą nam się z zimowymi wieczorami :P
OdpowiedzUsuńKąski muszą być smaczne :)
Mój ulubiony kurczak <3
OdpowiedzUsuńhttp://luksusowezycie.pl/
tylko sos bym zamieniła na czosnkowy i uczta gotowa :)
OdpowiedzUsuńFajne te kawałeczki na dwa kęsy, na pewno są pyszne :D
OdpowiedzUsuńApetyczna przekąska :)
OdpowiedzUsuńja jestem zdecydowanie mięsożerna więc mniam :)
OdpowiedzUsuńPrzepisik w 100% dla moich dzieci. Gorąco pozdrawiam ❤
OdpowiedzUsuńDziękuję za miłe komentarze 😆
OdpowiedzUsuń