piątek, 14 października 2016

Pure z dyni

Ogarnął mnie dyniowy szał :). Gdy kroję dynię, tak pięknie pachnie, więc chcę to robić często i wymyślam coraz to nowe pomysły z jej udziałem :).
Dzisiaj zrobiłam pure z dyni z dodatkiem papryki chilli.




Składniki ;

 1 kg obranej dyni
2 pomidory
papryczka chilli 1 cm. (tak jak widać na zdjęciu)
1 litr ulubionego wywaru (u mnie rosół warzywny)
łyżka masła
2 nieduże ziemniaki
2 papryki czerwone
2 ząbki czosnku
Przyprawy;

bazylia, sól.

Dynię, ziemniaki, pomidory ze skórką,papryki, czosnek, papryczkę gotujemy w rosole.
Gdy warzywa zmiękną miksujemy blenderem. Doprawiamy do smaku i dodajemy masło.

Smacznego:)


Jemy sezonowo! Jesień

12 komentarzy: