Dzisiaj zrobiłam pure z dyni z dodatkiem papryki chilli.
1 kg obranej dyni
2 pomidory
papryczka chilli 1 cm. (tak jak widać na zdjęciu)
1 litr ulubionego wywaru (u mnie rosół warzywny)
łyżka masła
2 nieduże ziemniaki
2 papryki czerwone
2 ząbki czosnku
Przyprawy;
bazylia, sól.
Dynię, ziemniaki, pomidory ze skórką,papryki, czosnek, papryczkę gotujemy w rosole.
Gdy warzywa zmiękną miksujemy blenderem. Doprawiamy do smaku i dodajemy masło.
Smacznego:)
Uwielbiam i zawsze robię spory zapas :-)
OdpowiedzUsuńJa mam brak czasu na robienie zapasów w tym roku.
UsuńCześć szalona, no to teraz czekamy na przepisy :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńA ja jeszcze nic z dyni w tym roku nie zrobiłam, a tu takie specjały :)
OdpowiedzUsuńDanusiu to wpadaj do mnie :)
UsuńNa pewno się się przyda do jakichś pyszności :D
OdpowiedzUsuńPrzyda się na pewno :)
UsuńUwielbiam takie dyniowe szaleństwa. :-)
OdpowiedzUsuńPysznie <3
OdpowiedzUsuńsmakowite :) i do tego ten kolor :D
OdpowiedzUsuńna ostro zup czy puree nie lubimy ale ze zwykłą papryką też wyjdzie smacznie :)
OdpowiedzUsuń