wtorek, 25 października 2016

Penne z prawdziwkami



Na temat sosu z grzybów leśnych nie będę się rozpisywała. Powiem tylko, ze zapach lasu przeniesiony do domu i na talerz :)

Grzybki dokładnie płuczę. Kroję na większe kawałki. Do gotującej wody dodaję przyprawy czyli pieprz w ziarnach, liść laurowy, ziele angielskie,sól i grzyby. Gotuję aż zmiękną.
Obieram dwie cebule i pokrojone smażę na maśle. Gdy grzyby będą już miękkie wrzucam osmażoną cebulkę. Sos zagęszczam mąką rozprowadzoną z wodą i śmietaną. Gotuję jeszcze chwilę.


15 komentarzy:

  1. Pyszny obiadek Małgosiu :) miłego dnia :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajny przepis na pożywne danie dla rodziny. Gratuluje pomysłu i pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. świetny obiad! smaki dzieciństwa :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jak ja bym zjadła takie danie. Niestety nie mam grzybów. Teraz jeszcze nazbierałaś?

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo smaczne danie. Bardzo uwielbiam proste, szybkie i smaczne dania :) Serdecznie pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Wygląda smakowicie :) Chętnie bym zjadła taki obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wiesz Kochana, że ja bardzo lubię makaron:-) Ten przepis jest idealny dla mnie :-) :-)

    OdpowiedzUsuń